Leggen kippen het hele jaar door eieren?

Leggen kippen het hele jaar door eieren?

Niet alle kippenrassen leggen het hele jaar door eieren. Dat wil zeggen: niet alle kippenrassen leggen eieren in de (koude) winter. Raskippen leggen geen eieren in de winter, legkippen doen dat wel.

Om ervoor te zorgen dat legkippen ook in de winter eieren leggen, zul je gebruik moeten gaan maken van daglichtlampen. Een leghen heeft zo'n 16 tot 18 uur licht per dag nodig om regelmatig een ei te leggen.

Haal dagelijks de eieren van de kippen vandaan om de cyclus opnieuw te beginnen. Zo zijn er kippenrassen bij die sneller op het ei blijven zitten om deze uit te gaan broeden. Niet elke leghen zal dagelijks een ei produceren, zij hebben hier doorgaans 25 - 26 uur voor nodig; er kan dus een dag tussenzitten.

Wist je ook dat elke leghen een vast aantal eicellen ter beschikking heeft? Een leghen heeft er tussen de 2000 en 2500. Laat je de leghennen eieren leggen in de winter, dan zal dit invloed hebben in het aantal jaren eiproductie.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/leggen-kippen-het-hele-jaar-door-eieren


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.