Ohmydish.nl


Hoeveel sap zit er in een citrusvrucht?

Wil je weten hoeveel sap je uit een citroen of limoen perst? Je leest het hier!

Hoeveel sap zit er in een citrusvrucht?

Je ziet wel eens recepten waar sap van bijvoorbeeld een citroen, limoen of sinaasappel gebruikt wordt. Maar hoeveel sap zit er eigenlijk in een citrusvrucht? Hier vind je de standaard afmetingen voor citrusvruchten:

  • 1 citroen: 3 eetlepels sap
  • 1 limoen: 2 eetlepels sap
  • 1 sinaasappel: tussen de 4 en 5 eetlepels sap
  • 1 grapefruit: 12 eetlepels sap

Hoe pers ik het makkelijkste sap uit een citrusvrucht?

Om sap uit een citrusvrucht te persen heb je niet veel meer nodig dan een mesje en je handen. Snijd de vrucht doormidden en druk met je duimen in het vruchtvlees.

Je kunt echter ook gebruik maken van een handpers of elektrische pers (sapcentrifuge). Dit is veel handiger dan met de hand wanneer je meer dan 1 vrucht wil persen.

Tip: uiteraard is niet elke vrucht hetzelfde. De genoemde hoeveelheden zijn een gemiddelde. Dit kan per vrucht verschillen, soms heb je meer en soms minder sap uit 1 vrucht.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoeveel-sap-zit-er-in-een-citrusvrucht


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Wat is kokosolie?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.