Hoe werkt koken met een tajine?

Hoe werkt koken met een tajine?

Gerechten die je met een tajine maakt blijven sappig, hoofdzakelijk doordat het vocht dat opgevangen wordt in het conusvormig deksel terugvalt in de schaal. De tajine komt uit Noord-Afrika en is in de basis een aardewerken stoofpot. Een tajine is populair in onder andere Marokko, Egypte en Libië. Je kunt een tajine in de meeste kookwinkels terugvinden, maar ook zijn deze ruimschoots beschikbaar op het Internet.

Een tajine is opgebouwd uit een schaal met een relatief hoog conusvormige deksel. De werking van een tajine lijkt enigszins op die van een snelkookpan. Over het algemeen genomen heb je weinig olie of andere vloeistoffen nodig om een gerecht te bereiden in een tajine.

Er zijn tajine's beschikbaar met een glazuurlaag, maar ook zonder. Je kunt een tajine zonder problemen in een oven zetten om je gerecht snel te bereiden. Je gebruikt een tajine om groente-, vlees en visgerechten te bereiden.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-werkt-koken-met-een-tajine


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!