Hoe werkt koken met een tajine?

Hoe werkt koken met een tajine?

Gerechten die je met een tajine maakt blijven sappig, hoofdzakelijk doordat het vocht dat opgevangen wordt in het conusvormig deksel terugvalt in de schaal. De tajine komt uit Noord-Afrika en is in de basis een aardewerken stoofpot. Een tajine is populair in onder andere Marokko, Egypte en Libië. Je kunt een tajine in de meeste kookwinkels terugvinden, maar ook zijn deze ruimschoots beschikbaar op het Internet.

Een tajine is opgebouwd uit een schaal met een relatief hoog conusvormige deksel. De werking van een tajine lijkt enigszins op die van een snelkookpan. Over het algemeen genomen heb je weinig olie of andere vloeistoffen nodig om een gerecht te bereiden in een tajine.

Er zijn tajine's beschikbaar met een glazuurlaag, maar ook zonder. Je kunt een tajine zonder problemen in een oven zetten om je gerecht snel te bereiden. Je gebruikt een tajine om groente-, vlees en visgerechten te bereiden.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-werkt-koken-met-een-tajine


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.