Ohmydish.nl


Hoe ontvel je een paprika?

Hoe ontvel je een paprika?

Heb je een paprika gekocht en wil je graag het velletje er vanaf halen? Breng een pan met water aan de kook, blancheer de paprika een minuut of 2 lang. Haal dan uit het kokende water en laat afkoelen totdat je er met je handen makkelijk aan kunt zitten. Je kunt nu met je handen het vel van de paprika afhalen. Overigens werkt deze techniek ook voor tomaten!

Een andere manier is om de paprika boven open vuur van je gasfornuis te grillen. Gril de paprika totdat het vel zwartgeblakerd is, dit duurt zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika. Laat dan afkoelen totdat je er met je handen zonder problemen aan kunt zitten. Haal het vel dan van de paprika af met behulp van je handen.

Een paprika ontvellen met behulp van een magnetron is ook mogelijk, al zal dit uiteindelijk afdoen aan de smaak van de paprika. Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Wikkel de paprika helften in magnetronfolie (let op: dit is geen aluminiumfolie !). Verhit 3 minuten lang op 700 Watt. Koel de paprika daarna af onder koud stromend water. Verwijder de folie en je zult merken dat het velletje makkelijk te verwijderen is.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-ontvel-je-een-paprika


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.