Hoe ontvel je een paprika?

Makkelijk en snel hele paprika's ontvellen doe aan de hand van deze 3 handige technieken.

Hoe ontvel je een paprika?

Heb je een paprika gekocht en wil je graag het velletje er vanaf halen? Breng een pan met water aan de kook, blancheer de paprika een minuut of 2 lang.

Haal uit het kokende water en laat afkoelen totdat je er met je handen makkelijk aan kunt zitten. Je kunt nu met je handen het vel van de paprika afhalen.

Overigens werkt deze techniek ook voor tomaten!

Paprika ontvellen boven open vuur

Een andere manier is om de paprika boven open vuur van je gasfornuis te grillen. Gril de paprika totdat het vel zwartgeblakerd is, dit duurt zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika. Laat dan afkoelen totdat je er met je handen zonder problemen aan kunt zitten. Haal het vel dan van de paprika af met behulp van je handen.

Kun je een paprika ook ontvellen met een magnetron?

Een paprika ontvellen met behulp van een magnetron is ook mogelijk, al zal dit uiteindelijk wel wat afdoen aan de smaak van de paprika.

Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Wikkel de paprika helften in magnetronfolie (let op: dit is geen aluminiumfolie !).

Verhit 3 minuten lang op 700 Watt. Koel de paprika daarna af onder koud stromend water. Verwijder de folie en je zult merken dat het velletje makkelijk te verwijderen is.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-ontvel-je-een-paprika


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!