Ohmydish.nl


Hoe maak je tomatenpuree minder zuur?

Hoe maak je tomatenpuree minder zuur?

Je kunt tomatenpuree op verschillende manieren minder zuur maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van uien.

Karameliseer de uien eerst en voeg dan de tomatenpuree toe aan een pan op laag vuur. De tomatensaus zal hierdoor minder zuur smaken en wat zoeter. Een andere manier om tomatenpuree te ontzuren is door een pan op laag vuur te zetten.

Bak de tomatenpuree maximaal 2 minuten even aan. Bak de tomatenpuree niet te lang aan, anders zal deze gaan verbranden. Voeg eventueel eerst een klein klontje boter toe aan de pan om te voorkomen dat de tomatenpuree snel zal verbranden. 

Blikjes tomatenpuree
Blikjes met tomatenpuree

Tegenwoordig zijn de meeste blikken tomatenpuree niet heel erg zuur meer. Vroeger kwam het ontzuren van tomatenpuree regelmatig voor, aangezien de puree van verse tomaten werd gemaakt.

Deze was in veel gevallen erg zuur. Toch is het ontzuren van een blikje tomatenpuree nog aan te raden aangezien het de smaak van de puree ook beter maakt.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-maak-je-tomatenpuree-minder-zuur


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!