Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Hoe maak je soep minder zout?

Hoe maak je soep minder zout?

Ben je tijdens het maken van de soep er achtergekomen dat deze veel te zout geworden is? Kook dan een aantal geschilde aardappelen mee in de soep, haal deze voor het opdienen er weer uit. Aardappelen absorberen het meeste zout aangezien hier veel zetmeel in zit. Ook noedels en rijst zullen het overtollige zout grotendeels absorberen.

Een andere manier is om de soep te verdunnen. Voeg simpelweg meer ingrediënten toe. Proef, en bepaal of de soep niet meer te zout is.

Als laatste kun je de zoute smaak grotendeels neutraliseren door er een andere sterke smaak aan toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld suiker, azijn of citroensap toe. Door de zoete en/of zure smaken valt het zout minder op. Ook hierbij is het raadzaam suiker, azijn of citroensap in kleine delen toe te voegen. Proef de soep om te bepalen of deze naar smaak is.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-maak-je-soep-minder-zout


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!