Ohmydish.nl


Hoe maak je schorseneren schoon?

Hoe maak je schorseneren schoon?

Schorseneren worden ook wel armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit zijn wortels die vrij dun en lang zijn met een hele donkerbruine of zwarte schil. Doordat het schoonmaken van schorseneren niet heel makkelijk is, wordt deze groente niet heel vaak gegeten.

De schil van schorseneren is niet eetbaar, de rest wel. Het verwijderen van de schil is vrij lastig en er komt meestal een kleverig melksap vrij. Dit sap is lastig te verwijderen van handen en keukengerei. Er zijn 2 manieren om schorseneren schoon te maken; 

  1. Schil de schorseneren eerst en kook deze daarna. Gebruik wel voor de zekerheid poedervrije latex handschoenen geschikt voor voedselverwerking. Haal met behulp van een dunschiller de schil eraf, spoel de schorseneren dan goed af en kook deze in de pan. Schorseneren verkleuren snel, om dit te voorkomen kun je het beste een flinke scheut melk toevoegen aan het water.
  2. Kook de schorseneren eerst, daarna schillen. Maak de schil van de schorseneren eerst goed schoon onder water. Kook dan 8 tot 10 minuten, of totdat je ziet dat de schil iets wat los begint te komen. Spoel de schorseneren dan af onder koud stromend water en pel ze. Je kunt eventueel ook een dunschiller gebruiken.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-maak-je-schorseneren-schoon


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!