Hoe maak je een paprika schoon?

Hoe maak je een paprika schoon?

Iedereen kookt op zijn eigen manier. Tijdens het koken kun je vaak dezelfde handelingen uitvoeren zonder er teveel bij na te denken. Zoals het schoonmaken van een paprika. Hoe doe je dat nou het beste?

Er zijn veel verschillende manieren om een paprika schoon te maken. Met schoonmaken word er bedoeld het verwijderen van de zaadlijsten en het in partjes / stukjes / reepjes snijden. Er zijn echter ook recepten waar je de hele paprika kunt gebruiken, en deze enkel onder wat water hoeft schoon te vegen. Hieronder de meest voorkomende techniek om een paprika schoon te snijden. Je hebt hiervoor een (koks)mes nodig.

Was de paprika onder koud, stromend water om vuil te verwijderen. Snijd dan de paprika recht doormidden. Verwijder nu met je handen of het mes de steel. Snijd de twee paprika helften nogmaals doormidden. Nu kun je heel gemakkelijk de zaadlijsten wegsnijden. Het handigst is dit om met een schil- of keukenmesje te doen.

Je hebt nu 4 paprika parten. Het is niet nodig om de onderkant van een paprika eraf te snijden, behalve als deze (deels) rot is of vol met zand. Snijd nu het vruchtvlees van de paprika in reepjes, blokjes, stukjes of wat je ook maar wenst!


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-maak-je-een-paprika-schoon


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.