Ohmydish.nl


Hoe kun je olijven het beste bewaren?

Hoe kun je olijven het beste bewaren?

Olijven zijn te koop in verschillende soorten verpakkingen: los, in pot, in blik of in een bakje. Verse olijven bewaar je het beste door deze in een (schone) pot of bewaardoos te doen met wat olijfolie erin. Je kunt deze naar wens op smaak maken door er wat kruiden doorheen te mengen. 

Olijven die je in potjes of blikken koopt zijn geconserveerd met een bepaalde vloeistof -meestal olijfolie- om ervoor te zorgen dat de olijven niet uit gaan drogen. Bewaar olijven in een vloeistof die de olijven helemaal bedekt, anders loop je kans dat de bovenste olijven gaan rotten of uitdrogen.

Na het openen van een pot geconserveerde olijven kun je deze tussen de 20 tot 30 dagen nog gebruiken, zolang deze onder de vloeistof staan. Verse olijven houden het wat minder lang uit, deze kun je na aanschaf tot maximaal 10 dagen bewaren. Ons advies is om olijven niet in te vriezen, dan gaat de meeste smaak verloren!

Tapenade van olijven kun je het beste in een donkere ruimte bewaren. Kijk op de verpakking voor de THT (tenminste houdbaar tot) datum. 

Tapenade van olijven kun je na opening tot ongeveer 4 dagen zonder problemen eten. Gebruik wel steeds een schone lepel om de tapenade uit de verpakking te scheppen. Dit voorkomt dat er teveel bacteriën en/of schimmels ontstaan in de verpakking.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-kun-je-olijven-het-beste-bewaren


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Moet je champignons wassen?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.