Hoe kook je het beste diepvriesspinazie?

Hoe kook je het beste diepvriesspinazie?

Als je gebruik maakt van ingevroren spinazie die je in de meeste supermarkten kunt kopen hoef je enkel de inhoud van de verpakking in een (klein) pannetje te plaatsen.

Je hoeft geen water toe te voegen, aangezien er al voldoende vocht vrij komt tijdens het ontdooien. Zet het pannetje op het kleinste pitje en stel de warmte in op zijn zachts. Het ontdooien van diepvriesspinazie duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Je kunt diepvriesspinazie ook opwarmen met behulp van de magnetron, al zal dit veel minder lekker smaken.

Plaats de bevroren spinazie in een kom en verwarm deze op een lage stand. Roer de spinazie na een aantal minuten door. Het is overigens ongegrond dat je spinazie niet mag opwarmen in verband met nitraat. Lees hier het onderzoek (Engels). Je kunt bevroren spinazie dus prima opwarmen.

Wij van Ohmydish zijn echter meer fan van verse spinazie, erg lekker!


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-kook-je-het-beste-diepvriesspinazie


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.