Hoe koel je eten snel af?

Hoe koel je eten snel af?

Heb je eten over, of heb je voor een aantal dagen eten gekookt en wil je deze bewaren in de koelkast of vriezer? Laat het eten dan eerst goed afkoelen, anders kan het warme eten schadelijk zijn voor de vriezer of koelkast.

Je kunt een pan met eten tot kamertemperatuur laten afkoelen, dit duurt meestal een half uur tot een uur; afhankelijk van de hoeveelheid eten in de pan.

Ben je echter op zoek naar een snelle manier om eten af te koelen? Volg dan deze handige stappen: 

  1. Plaats de deksel op de pan.
  2. Plaats de pan in een bak of in de gootsteen met koud water.
  3. Laat het water weglopen als deze opgewarmd is, en ververs met koud water.
  4. Herhaal bovenstaande stappen totdat de pan afgekoeld is.

Voeg eventueel ijsblokjes toe aan het koude water, zeker in de zomermaanden is dit handig aangezien het water ook aan de omgevingstemperatuur zal opwarmen.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-koel-je-eten-snel-af


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!




Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.