Hoe kan ik het beste gehakt ontdooien?

Wat is de beste manier om gehakt te ontdooien? Dit kan o.a. langzaam, in de magnetron of in een bain-marie.

Hoe kan ik het beste gehakt ontdooien?

Gehakt kun je het beste langzaam ontdooien, dit in tegenstelling tot het invriezen van gehakt. Mocht je er rekening mee kunnen houden dan kun je het beste het ingevroren gehakt (afgedekt) op een bordje of schoteltje in de koelkast zetten.

Zit het gehakt nog in de originele verpakking? Dan hoef je niets te doen, laat het gehakt dan simpelweg in de verpakking ontdooien.

Leg bevroren gehakt nooit zo op een plank in de koelkast, leg er altijd een bordje of schoteltje onder. Dit voorkomt dat de vleessappen van het gehakt ergens naartoe lekken en zo komt het ook niet in direct contact met de koelkast. Gebruik altijd een schoon bord en leg geen andere etenswaren bij het gehakt.

Gehakt ontdooien met behulp van een magnetron

Ontdooien van gehakt in een magnetron doe je het beste alleen maar met kleinere stukjes gehakt. Bij een groot stuk zoals 250 gram of meer zal de kern niet goed ontdooien.

Het ontdooien van gehakt in een magnetron heeft wel invloed op de smaak en kwaliteit van het vlees. Daarom blijft het altijd nog het beste om gehakt langzaam te laten ontdooien. De meeste magnetrons hebben een speciale stand voor het ontdooien van eten, gebruik deze.

Gehakt ontdooien in een bain-marie

Ben je vergeten het gehakt uit te leggen, of heb je daar geen tijd voor gehad? Dan kun je gehakt ook sneller laten ontdooien met behulp van een bain-marie. Gebruik een grote kom en voeg het gehakt toe aan een luchtdichte zak. Leg de zak in de kom en vul de kom met koud tot lauwwarm water.

Op deze manier ontdooi je gehakt binnen een uur, dit is niet de beste maar wel een snelle manier. Handig voor wanneer je het gehakt direct in bijvoorbeeld een pastasaus gaat gebruiken.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-kan-ik-het-beste-gehakt-ontdooien


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.