Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Hoe bewaar je het beste sla ?

Hoe bewaar je het beste sla ?

Sla bewaar je het beste in de groentelade van je koelkast, op deze manier kun je sla tot ongeveer 3 a 4 dagen goed houden. Goede sla ziet er fris uit, heeft geen verlepte bladeren en een stevige kern.

Losse bladeren bewaar je het beste gewassen in een plastic bewaarbak. Leg dan wel op de bodem of bovenop de blaadjes sla 1 of meerdere vellen keukenpapier. Kropsla die je los hebt gekocht bewaar je het beste in een vochtige keukendoek.

Sla kan ook bewaart worden buiten de koelkast. Bewaar de sla op een koele en donkere plek zoals een kelder. Wees er dan zeker van dat de temperatuur hetzelfde blijft, het liefst tussen de 5 en 10 graden Celsius. Was de sla dan wel voor gebruik!

Tip: is je sla toch een beetje verlept? Gebruik dan een bak met water en ijsklontjes om de sla nieuw leven in te blazen.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-bewaar-je-het-beste-sla


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!