Thema: visrecepten

142 Recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Zalm met sesamkorst

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze zalm met sesamkorst is gemarineerd in sojasaus en gember voor een heerlijke zoete en zoute zalm, gebakken tot perfectie. Klaar in 20 minuten.


Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.


Klassieke caesar salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Binnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants.


Pindang Ikan - pittige witvis

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Pindang Ikan - pittige witvis is een traditioneel Indonesisch gerecht met lombok pepers,citroengras en meer. Erg plezierig gerecht, serveren met witte rijst


Zalm met rucolapesto en rijstnoedels

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zalm met rucolapesto en rijstnoedels is een heerlijke snelle maaltijd. Combineer rucola, walnoten en kappertjes voor een lekkere toevoeging aan zalm.


Broodje gerookte makreel met dille

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Heb je trek in een stevige lunch? Dit broodje gerookte makreel met dille is snel te maken. Recept voor 1 persoon, klaar in 15 minuten.


Rode linzensalade met gamba's

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Verfrissende zomerse salade die klaar is in 20 minuten. Rode linzensalade met gamba's is het lekkerst op een warme zomerdag. Met knoflook !


Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Licht en verfrissend gerecht, perfect voor de tijd van het jaar. Kabeljauw, snijbonen en noodles lente salade is het lekkerst met een glas witte wijn.


Zalm en snijbonen risotto

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een goede zalm en snijbonen risotto hoeft niet heel moeilijk te zijn om te maken. Geef het een frisse smaak door selderij en citroen toe te voegen.


Gestoomde noordzeekrab

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.


Coquilles met witte asperges en aardbeien salade

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Wil je indruk maken op iemand? Maak dan deze coquilles met witte asperges en aardbeien salade. Een zeer gewaardeerde smaakcombinatie.


Tuna melt sandwich

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een sandwich met zelfgemaakte klassieke tonijnsalade, geraspte milde cheddar kaas, verse krulsla en rijpe plakjes tomaat.


Pikante garnalen in een knapperig jasje

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Leuke snack om te serveren op feestjes, of juist om zelf van te genieten. Hete en smakelijke garnalen met pittige saus en pindas. Geweldig!


Thaise kokos garnalensoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een van onze favoriete soepen is deze Thaise kokos garnalensoep met lekkere garnalen, sperziebonen, kokosmelk en kruiden. Een absolute aanrader.


Surf en turf met kruidenboter

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Typisch een item op een kaart van een restaurant, echter heel makkelijk thuis zelf te maken! Een surf en turf met kruidenboter, klaar in 40 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek) ? Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 480 calorieën p.p.

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Ingrediënten


  • 120 gram bloem
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • halve witte kool
  • 6 - 7 cm nagaimo
  • 180 ml dashi-no-moto
  • 250 gram gerookte bacon (plakken)
  • 4 grote eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram sushi gember
  • okonomiyaki saus
  • Kewpie mayonaise
  • Bonito vlokken
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(6)
1
Voeg 120 gram bloem toe aan een grote kom. Meng er met een garde ¼ theelepel suiker, zout en bakpoeder doorheen. Snijd 6 tot 7 centimeter van de nagaimo af en schil met een dunschiller.
2
Zet een rasp in de grote kom en rasp de nagaimo op de fijnste stand. Je zult merken dat de nagaimo behoorlijk ‘snotterig’ is, dit is normaal. Voeg ook 180 ml dashi-no-moto (visbouillon) toe en roer goed door met de garde.
3
Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats deze voor tenminste 1 uur in de koelkast.Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
4
Halveer een witte kool en verwijder de harde kern uit 1 van de 2 helften. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dan in kleinere stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.