Thema: visrecepten

142 Recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Tongfilet met cidersaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Tongfilet met cidersaus is een fris en zacht visgerecht met een heerlijke saus gemaakt van o.a. appel cider en mosterd. Klaar in minder dan een half uur.


Krokante kabeljauw met tartaarsaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Krokante kabeljauw met tartaarsaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd, omdat deze op tafel staat binnen 20 minuten. Er gaat niets boven zelfgemaakte saus.


Pizza tonno

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zet een heerlijke zelfgemaakte pizza tonno (tonijn pizza) op tafel vanavond. Met rode ui, mozzarella en een heerlijke passata. Recept voor 1 pizza.


Kabeljauw met saffraansaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.


Rijstsalade met zalm en koolvis

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.


Vispannetje met zalm en koolvis

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.


Gerookte makreelsalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze gerookte makreelsalade lijkt enigszins op een Salade Niçoise maar dan met lekkere gerookte makreel. Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.


Frisse rivierkreeft salade met ananas chutney

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een frisse rivierkreeft salade met ananas chutney is een heerlijke tegenhanger met zoete, licht pittige en frisse smaken. Staat binnen een half uur op tafel


Gamba en mango hapjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Deze gamba en mango hapjes staan binnen een handomdraai op tafel, ideaal voor een feestje! Een beetje zoet, een beetje pittig en toch fris, mm!


Risotto met erwtjes en gamba's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!


Barbecue kabeljauw met walnotenpesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto


Pan bagnat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.


Mierikswortel-roomsaus met zalmforel

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een overheerlijke zelfgemaakte mierikswortel-roomsaus met groenten, visbouillon en witte wijn. Super lekker bij bijna elke soort vis.


Zalmrolletjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze zalmrolletjes met mierikswortel zijn heerlijk als tapas tijdens een feestje, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van een voorgerecht of salade.


Gerookte zalmsalade met mierikswortel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een zachte en lichte gerookte zalmsalade met mierikswortel, venkel, rode biet en meer. Heerlijke combinaties, te serveren als voorgerecht of lunch.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek) ? Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 480 calorieën p.p.

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Ingrediënten


  • 120 gram bloem
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • halve witte kool
  • 6 - 7 cm nagaimo
  • 180 ml dashi-no-moto
  • 250 gram gerookte bacon (plakken)
  • 4 grote eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram sushi gember
  • okonomiyaki saus
  • Kewpie mayonaise
  • Bonito vlokken
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(6)
1
Voeg 120 gram bloem toe aan een grote kom. Meng er met een garde ¼ theelepel suiker, zout en bakpoeder doorheen. Snijd 6 tot 7 centimeter van de nagaimo af en schil met een dunschiller.
2
Zet een rasp in de grote kom en rasp de nagaimo op de fijnste stand. Je zult merken dat de nagaimo behoorlijk ‘snotterig’ is, dit is normaal. Voeg ook 180 ml dashi-no-moto (visbouillon) toe en roer goed door met de garde.
3
Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats deze voor tenminste 1 uur in de koelkast.Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
4
Halveer een witte kool en verwijder de harde kern uit 1 van de 2 helften. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dan in kleinere stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.