Thema: visrecepten

140 Recepten

Hier vind je super lekkere vis recepten die je in de pan, oven, barbecue of grill kunt maken. Van heerlijke voorgerechten met zalm op een blini, viskoekjes en pangasius in tempura tot hoofdgerechten met zeebaars, kabeljauw, tongfilet en koolvis. Ook lekkere recepten voor zeevruchten kun je hier vinden.


Focaccia met ansjovis

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.


Broodje spekbokking

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een broodje spekbokking is een heerlijk luxe broodje gerookte haring. Deze haring is koud gerookt, hierdoor heeft de haring een subtiele gerookte smaak, waardoor dit niet zal overheersen.


Pizza met zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een pizza met zalm is een smaakvolle en makkelijke pizza met weinig ingrediënten. Een simpele pizza met gerookte zalm, crème fraîche, citroen en kappertjes.


Wraprolletjes met zalm

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Dit snelle borrelhapje maak je makkelijk zelf, want deze wraprolletjes met zalm zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor je volgende feestje of borrel.


Zalmbonbons met garnalen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.


Fish and chips

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Fish and chips is een Britse klassieker en te zien in elke Britse film of serie: fish and chips gewikkeld in een krant bij een heuse fish and chips shop. De mushy peas en tartaarsaus zijn hierbij onmisbaar.


Kleine gefrituurde visjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.


Zelf zalmsalade maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Deze zalmsalade is heerlijk romig en vol smaak, perfect voor op een toastje, tijdens een feestje of de lunch. Zelf zalmsalade maken is heel makkelijk met een groots resultaat.


Groene asperge taartjes met zalm

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze groene asperge taartjes met zalm zijn een heerlijk en makkelijk lunch gerecht. Met gegrilde groene asperges, citroen en gerookte zalm.


Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!


Clam chowder

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze New England style clam chowder soep is gevuld met prachtige zeevruchten, bacon, aardappels en lekkere room. Een goed vullende soep, ideaal als doordeweeks gerecht.


Dorade uit de oven

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.


Venkelsoep met zalm

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.


Gravad lax

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen.


Surinaams broodje bakkeljauw

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Maak een heerlijk Surinaams broodje bakkeljauw gemaakt van gedroogde en gezouten kabeljauw. Geserveerd op een broodje met sambal, zuur en roomboter.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek) ? Okonomiyaki is een hartige en vullende pannenkoek gemaakt met onder andere witte kool, bacon, sushi gember, bonito vlokken en kewpie mayonaise!

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 480 calorieën p.p.

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)

Ingrediënten


  • 120 gram bloem
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • halve witte kool
  • 6 - 7 cm nagaimo
  • 180 ml dashi-no-moto
  • 250 gram gerookte bacon (plakken)
  • 4 grote eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 50 gram sushi gember
  • okonomiyaki saus
  • Kewpie mayonaise
  • Bonito vlokken
  • Zonnebloemolie

Bereiding

(6)
1
Voeg 120 gram bloem toe aan een grote kom. Meng er met een garde ¼ theelepel suiker, zout en bakpoeder doorheen. Snijd 6 tot 7 centimeter van de nagaimo af en schil met een dunschiller.
2
Zet een rasp in de grote kom en rasp de nagaimo op de fijnste stand. Je zult merken dat de nagaimo behoorlijk ‘snotterig’ is, dit is normaal. Voeg ook 180 ml dashi-no-moto (visbouillon) toe en roer goed door met de garde.
3
Dek de grote kom af met huishoudfolie en plaats deze voor tenminste 1 uur in de koelkast.Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek)
4
Halveer een witte kool en verwijder de harde kern uit 1 van de 2 helften. Snijd de witte kool vervolgens in fijne reepjes, dan in kleinere stukjes met behulp van een koksmes en een snijplank.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.