Thema: vegetarische recepten

573 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Eekhoorntjesbrood roomsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een eekhoorntjesbrood roomsaus bomvol paddenstoelen waardoor deze saus tegelijkertijd een bijgerecht is. Romige cêpes met een nootachtige smaak, extra lekker met knoflook en sjalot.


Koolrabi salade met appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een frisse en licht romige koolrabi salade met appel is een heerlijke herfst salade. Koolrabi heeft een lichtpittige smaak, waardoor deze goed combineert met appel.


Truffel omelet

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een snelle en luxe lunch gewoon bij je thuis. Maak binnen 10 minuten dit truffel omelet, vol van smaak en heerlijk luchtig met een vleugje Parmezaanse kaas.


Linzen met rode biet en walnoten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.


Tomaten groentesoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze goedgevulde tomaten groentesoep is een vegetarische soep met heel veel groenten en vermicelli. Om deze soep nog makkelijker en sneller te maken gebruik je een zak soepgroente.


Opgeklopte feta met vijgenjam

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Op zoek naar een heerlijke feta dip? Probeer dan deze super romige opgeklopte feta met vijgenjam, extra lekker voor de herfst met walnoten en honing. Klaar binnen no-time!


Pasta met truffel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Verse pasta met truffel staat binnen 20 minuten op tafel, je kunt deze heerlijke tagliatelle met verse truffel of met truffeltapenade maken. Een restaurantwaardige maaltijd maak je makkelijk thuis.


Marokkaanse tomatensalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.


Panzanella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een panzanella salade is een Italiaanse broodsalade gemaakt op de traditionele manier. Een simpele salade met brood, tomaat, komkommer en meer die perfect is voor de lunch.


Soba noedels met sesam

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze soba noedels met sesam uit de wok zijn makkelijk en snel te maken. Japanse noedels met een simpele woksaus zijn een smaakvol bijgerecht met weinig ingrediënten.


Bietenchips maken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.


Kisir - Turkse bulgursalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Kisir is een Turkse bulgursalade die iets weg heeft van tabouleh, een bekende Libanese salade. Kisir is een frisse koude salade met tomaat, komkommer, citroen en meer.


Tomatentartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.


Zelf pastasaus maken (basisrecept)

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.


Zoetzure komkommer inmaken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zoetzure komkommer inmaken is niet moeilijk en kan al met een paar ingrediënten. Extra lekker met een beetje pit van een rood pepertje, maar dit kun je eventueel ook weglaten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.