Thema: vegetarische recepten

573 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Oosterse salade met yuzu dressing

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze oosterse salade met yuzu dressing is een heerlijke fris bijgerecht. Met verschillende soorten groenten, pinda's en een dressing van citrus.


Sambal goreng telor

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze sambal goreng telor is een heerlijk bijgerecht of een onderdeel van een rijsttafel. Heerlijke gefrituurde eieren in een pittige saus.


Surinaamse bami

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Surinaamse bami is een super makkelijk gerecht met veel smaken, zoet en zout tegelijk met knoflook, selderij en een lekkere plakkerige saus.


Ingemaakte bonen in tomatensaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.


Tapioca pudding

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze tapioca pudding is gemaakt van kleine tapioca parels. Deze romige pudding heeft iets weg van rijstepap, maar dan nóg romiger.


Pompoenrisotto met champignons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze pompoenrisotto met champignons is extra lekker met herfstige kruiden en gefrituurde salie. Dit geeft de risotto een een krokante en hartige toevoeging.


Licht pittige courgette met sesam uit de wok

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze licht pittige courgette met sesam uit de wok is een makkelijk bijgerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Heerlijk bij saté en rijst.


Geroosterde miso pompoen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.


Thaise ingelegde radijsjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze Thaise ingelegde radijsjes zijn heerlijk door een salade of noedels. Eens een andere manier om radijsjes in te maken, met sojasaus en knoflook.


Tafelzuur: zoetzure groenten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.


Hummus met radijs

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Hummus met radijs is een heerlijke dipsaus die er ook nog eens vrolijk uitziet met zijn prachtige groene kleur. Heerlijk voor de lente en zomer.


Aardappelsalade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijk aardappelsalade recept, gemaakt met o.a. kwark en mayonaise. Een simpel bijgerecht voor bij de barbecue of lunch.


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een erg makkelijk groentegerecht, heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of serveer deze gesmoorde spitskool met hazelnoten als bijgerecht.


Airfryer samosa's

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze airfryer samosa's zijn heerlijk krokant, zonder ze te frituren. Overheerlijke Indiase snacks, deeg gevuld met een vulling van o.a. aardappel en erwten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.