Thema: vegetarische recepten

572 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Havermout pannenkoeken met banaan

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!


Lime curd

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een lime curd is misschien nog wel lekkerder dan de bekende lemon curd. Te maken met weinig ingrediënten en klaar in minder dan een half uur.


Gekarameliseerde witlof

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Deze gekarameliseerde witlof heeft een iets zoetige en toch ook frisse smaak van sinaasappel. Een super lekker en makkelijk bijgerecht, staat binnen een half uur op tafel.


Bubble tea (boba)

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Bubble tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en wordt steeds populairder. Zelf bubbel thee maken is helemaal niet moeilijk en super lekker!


Bloemkoolgratin met mornay saus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.


Zelf clotted cream maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!


Asperges à la Flamande

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.


Risotto met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Met een risotto met groene asperges haal je de lente in huis. Romige risotto met kaas, verse asperges en een vleugje citroen.


Gebakken feta uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze gebakken feta uit de oven is ideaal als voorafje, hapje of tijdens de lunch. Extra lekker met tomaatjes en brood.


Geflambeerde bananen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.


Rauwkostsalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een frisse rauwkostsalade met een simpele yoghurtdressing is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue of lunch. Lekker met witte kool en wortel.


Aardappel goulash

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.


Karnemelk vla

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een heerlijke karnemelk vla met een vleugje sinaasappel is een super makkelijk toetje met maar 4 ingrediënten.


Penne alla vodka

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Penne alla vodka, een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel, lekker met kaas en verse basilicum.


Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een simpele witlofsalade met walnoot en blauwe kaas die boordevol smaak zit. Heerlijk met een makkelijke zelfgemaakte dressing. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.