Thema: vegetarische recepten

573 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Huevos rancheros

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Huevos rancheros (ranch-stijl eieren) is een populair ontbijt in Mexico. Spiegeleieren op een gefrituurde tortilla met een tomatensalsa, kaas en avocado.


Romige rijst met courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Deze romige rijst met courgette is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Zacht van smaak en extra lekker met krokant amandelschaafsel.


Appelcake met kaneel

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (49)

Een makkelijke appelcake met kaneel vult je huis met heerlijke geuren. Een perfecte herfstcake die er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker met een toef slagroom.


Golden milk (simpel recept)

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Golden milk is een heerlijk verwarmend en kruidig drankje. Gemaakt met onder andere amandelmelk, kurkuma en kaneel geeft het dit drankje een écht herfstige smaak.


Gribiche saus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.


Vegetarische kikkererwten masala

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze vegetarische kikkererwten masala is heerlijk kruidig en staat in iets meer dan een half uur op tafel. Extra lekker met rijst, naan en/of papadums.


Broccolisoep met croutons

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze broccolisoep met croutons is makkelijk te maken, een heerlijke vegetarische soep. Ideaal voor de lunch of als voorgerecht.


Zoete aardappel van de bbq

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zoete aardappel van de bbq is een super makkelijk bijgerecht. Een zoete aardappel is lekker van smaak en is het lekkerste direct in de kolen.


Zure bommen (augurken inmaken)

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (59)

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!


Zelf bloemkoolrijst maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!


Kruidige popcorn maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Zelf kruidige popcorn maken is heel makkelijk en echt de moeite waard. Deze hartige popcorn is Indiaas geïnspireerd, wij zijn er dol op!


Eton mess

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een makkelijk toetje met ontzettend veel smaak. Zoete aardbeien, simpele slagroom en verkruimelde meringues in deze klassieke Engelse Eton mess.


Zelf olijven marineren

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.


Spinaziesalade met tomaat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen.


Perzik bubble tea

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een perzik bubble tea is gemaakt met o.a. groene thee, melk en een vleugje perzik. Een heerlijk koud drankje uit Taiwan, romig en een tikkeltje zoet.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.