Thema: vegetarische recepten

570 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Geroosterde wortelen uit de oven

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Deze geroosterde wortelen uit de oven zijn een super makkelijk bijgerecht. Te maken met weinig ingrediënten en de oven doet de rest.


Kaasbroodjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze super lekkere kaasbroodjes zijn vooral bekend als snack op het station. Zelfgemaakt zijn deze kaasbroodjes met bladerdeeg en echte kaasragout pas écht lekker!


Zelf ketchup maken

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zelf ketchup maken is niet alleen makkelijker dan je misschien zou denken, maar je kunt de ketchup ook nog naar eigen smaak aanpassen.


Tomatenjam

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelf tomatenjam maken is helemaal niet moeilijk. Met sappige en zoete tomaten krijg je het allerbeste resultaat.


Zoete aardappelpuree

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een simpele zoete aardappelpuree is een heerlijk en makkelijk bijgerecht dat snel klaar is. Extra lekker met verse kruiden en gebakken sjalotjes.


Dragonmayonaise

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een heerlijke dragonmayonaise is super lekker bij frietjes, gebakken aardappeltjes of zelfs kipfilet. Ontzettend lekkere en makkelijke zelfgemaakte mayonaise met dragon.


Vegetarische lasagne

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Deze vegetarische lasagne zit bomvol groenten, kruiden en kaas. Onze nieuwe favoriete lasagne! Heerlijk smaakvol, romig en perfect in balans.


Tomatensalade met mozzarella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een tomatensalade kan altijd en is het lekkerste met smaakvolle en sappige tomaten. Die hebben niet veel extra nodig, zó simpel is deze tomatensalade met mozzarella.


Courgette frietjes

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze courgette frietjes met parmezaanse kaas en een simpele dipsaus zijn een heerlijke snack. Deze groenten frietjes zijn krokant en gebakken in de oven.


Patatas bravas met aioli

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus.


Maiskolven uit de airfryer

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Deze maiskolven uit de airfryer zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak. Een heerlijk kruidig en een tikkeltje zoet bijgerecht. Ook lekker als tussendoortje of lunch.


Halloumi salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een halloumi salade met een heerlijk romige dressing van o.a. basilicum. Deze vegetarische salade is nóg lekkerder door de gegrilde avocado.


Huevos rancheros

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Huevos rancheros (ranch-stijl eieren) is een populair ontbijt in Mexico. Spiegeleieren op een gefrituurde tortilla met een tomatensalsa, kaas en avocado.


Romige rijst met courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (45)

Deze romige rijst met courgette is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Zacht van smaak en extra lekker met krokant amandelschaafsel.


Appelcake met kaneel

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (49)

Een makkelijke appelcake met kaneel vult je huis met heerlijke geuren. Een perfecte herfstcake die er ook nog eens mooi uitziet. Ook lekker met een toef slagroom.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.