Thema: quiche recepten

38 Recepten

Oneindig variëren met deze heerlijke quiche recepten. Een quiche is een hartige gevulde taart gemaakt met meestal eieren. Met een vulling van o.a. vlees, vis, groentes en zeevruchten. Welke lijkt jou het lekkerst?


Mini quiches met rode kool

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.


Quiche met bloemkool en broccoli

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een quiche met bloemkool en broccoli is heerlijk tijdens koude dagen. Met een mooie gele kleur van kerrie, wat qua smaak perfect past in deze hartige taart.


Basis hartige taart deeg (quiche)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een basis hartige taart deeg, oftewel de bodem is makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Heerlijk met bloem, roomboter en water.


Quiche met aardappeltjes en pesto

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een heerlijk vullende quiche met aardappeltjes en pesto is een ideale doordeweekse maaltijd. Ook zonder ham erg lekker voor een vegetarische quiche.


Quiche met rode biet en geitenkaas

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Courgette quiche

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze courgette quiche met ricotta, mozzarella en basilicum is heerlijk fris en hartig tegelijk. Klaar in net iets meer dan een uur.


Hartige taartjes met meiknol

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.


Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.


Quiche met witlof en blauwe kaas

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze quiche met witlof en blauwe kaas bevat ontzettend veel smaken voor dé perfecte hartige taart. Kan gemaakt worden met of zonder spekjes.


Quiche met prei en geitenkaas

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.


Courgette quiche met serranoham

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze courgette quiche met Serranoham is ook gemakkelijk zonder ham te maken voor een vegetarische versie. Een quiche is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook als lunch.


Quiche Lorraine

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol


Quiche met sperziebonen en spekjes

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een hartige taart met zelfgemaakt deeg is altijd de moeite waard! Deze quiche met sperziebonen en spekjes is overheerlijk als avondeten of lunch.


Mini courgette quiches

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Feestje of high tea? Maak dan deze mini courgette quiches, makkelijk en lekker. Deze kleine hartige taartjes zijn klaar in minder dan een half uur.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere quiche lorraine ? Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen

Quiche Lorraine

Ingrediënten


  • 280 gram bloem
  • 1/2e theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 200 gram spekjes
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 200 gram crème fraîche
  • 150 gram Franse emmentaler

Bereiding

(19)
1
Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. 
2
Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. 
3
Bak ondertussen de spekreepjes enkele minuten in een bakpan zonder extra toegevoegde boter of olie. Zet deze dan opzij. Rasp de Emmentaler fijn en zet deze dan ook opzij. 
4
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.