Thema: paasrecepten

90 Recepten

Ben je op zoek naar leuke paasrecepten voor 2024? Heerlijk genieten met familie en vrienden van de lekkerste paasgerechten voor ontbijt, brunch, lunch en diner. De paasbrunch is bij velen het moment om uit te pakken met een tafel vol lekkers, van de lekkerste hartige eiergerechten tot gerechten met brood en frisse zoetigheden met citroen. 

Pasen is een goed begin om de lente uitgebreid te beginnen, daarom zullen er tijdens Pasen ook vaak gerechten met asperges op tafel te vinden zijn. Een aspergesoep in een klein kopje is een ideaal voorgerecht, of als extraatje tijdens de paasbrunch. 


Paasbrood

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit paasbrood heeft even tijd nodig om te rijzen, maar dat is het meer dan waard. Zulk zacht en smaakvol brood, inclusief gekookte eieren. Het lijkt een beetje op brioche brood.


Croque madame

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een croque madame is een ham-kaas tosti met een gebakken (spiegel) ei er bovenop. Recept voor 1 croque madame, maar of je het bij 1 laat..


Citroen macarons

Kooktijd 2 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.


Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes zien er niet alleen schattig uit, deze luchtige pannenkoekjes zijn ook nog eens super lekker en makkelijk!


Bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een bagel met roomkaas, ei en gerookte kalkoen is een vullende en verrassende lunch. Je kunt eventueel ook gerookte kip gebruiken. Klaar binnen een kwartier


Schotse kwarteleitjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.


Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!


Lamskarbonade met wasabi en sesam

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Probeer deze lente eens lamskarbonade met wasabi en sesam, overheerlijke smaakcombinatie. Serveer bij voorkeur met witte asperges, mm!


Chocolade parfait met passievrucht

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is ideaal voor Pasen


Advocaat cheesecake

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een zachte advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in combinatie met roomkaas en chocolade vooral érg lekker.


Gegrilde groene asperges

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Gegrilde groene asperges zijn mijn favoriet, ze hebben verder helemaal niets meer nodig. De nootachtige smaak van de groene asperges is gewoon perfectie.


Advocaat toetje met wafels en chocoladevla

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze klassieke combinatie in dit advocaat toetje met wafels en chocoladevla is super makkelijk, misschien daarom juist nóg lekkerder. Klaar in maar 10 min.


Eggs benedict

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.


Pure chocolade muffins

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 24 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze geweldige pure chocolade muffins zijn klaar in een half uur. Je kunt er hier niet één van eten, want na één hap ben je al verkocht!


Branzoaice (Roemeense citroen gebakjes)

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

In Roemenië houden ze van zoet! Er is een Roemeense kaas die lijkt op ricotta, super lekker! Probeer deze branzoaice, heerlijke citroen gebakjes!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere paaskuikens van gevulde eieren ? Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

Ingrediënten


  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zwarte olijf
  • stukje wortel

Bereiding

(12)
1
Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.
2
Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.
3
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
4
Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.