Thema: paasrecepten

89 Recepten

Ben je op zoek naar leuke paasrecepten voor 2024? Heerlijk genieten met familie en vrienden van de lekkerste paasgerechten voor ontbijt, brunch, lunch en diner. De paasbrunch is bij velen het moment om uit te pakken met een tafel vol lekkers, van de lekkerste hartige eiergerechten tot gerechten met brood en frisse zoetigheden met citroen. 

Pasen is een goed begin om de lente uitgebreid te beginnen, daarom zullen er tijdens Pasen ook vaak gerechten met asperges op tafel te vinden zijn. Een aspergesoep in een klein kopje is een ideaal voorgerecht, of als extraatje tijdens de paasbrunch. 


Mango cheesecake

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een romige en overheerlijke mango cheesecake met chocolade paaseitjes is de perfecte Paas cheesecake. Deze no-bake cheesecake is een heerlijke frisse en zachte taart waar je het liefste nog een stukje van neemt.


Bokkenpootjestaart

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een ontzettend romige bokkenpootjestaart met mascarpone, chocolade en een vleugje vanille, maar zonder pakjes en zakjes. Makkelijk te maken zonder oven.


Vegetarische pasta met groene asperges

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze vegetarische pasta met groene asperges is een snelle en makkelijke maaltijd, perfect voor doordeweeks. Een heerlijke lente pasta met weinig ingrediënten.


Gepaneerde asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze gepaneerde asperges met een heerlijke dipsaus zijn de perfecte snack tijdens de lente. Je borrel is niet compleet zonder deze heerlijke asperges in een krokant jasje.


Groene asperge taartjes met zalm

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze groene asperge taartjes met zalm zijn een heerlijk en makkelijk lunch gerecht. Met gegrilde groene asperges, citroen en gerookte zalm.


Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!


Salade met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Botersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een zelfgemaakte botersaus is heerlijk bij asperges, warme groenten en vis. Makkelijk te maken met maar een aantal ingrediënten en staat binnen een handomdraai op tafel.


Hot cross buns

Kooktijd 4 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Hot cross buns zijn heerlijke Engelse broodjes met o.a. rozijnen en sinaasappel, het traditionele broodje voor tijdens de Pasen. Ze hebben iets weg van krentenbolletjes.


Banoffee toetje

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

De bekende banoffee pie met banaan, chocolade, room en karamel, maar dan in een glaasje voor een super makkelijk Banoffee toetje. Extra lekker voor Pasen met extra chocolade.


Fricandeau

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.


Paaskuikens van gevulde eieren

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.


Pavlova nestjes met chocolade

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pavlova nestjes met chocolade zien er super leuk uit en zijn het perfecte gebakje tijdens Pasen. Makkelijk om te maken en extra lekker met verschillende soorten paaseitjes.


Vogelnest pasta met gehaktballen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.


Na het zoeken van paaseieren met de kinderen is het tijd om aan tafel te gaan. Je kunt de tafel vullen met voor ieder wat wils, van de lekkerste warme gerechten met eieren tot brood met eieren of een eiersalade. Een stuk quiche is ook altijd een goed idee, of wat dacht je van bladerdeeg met gehakt en ei.

Tijdens het paasdiner worden vaak gerechten met eieren, asperges, zalm, krieltjes of lamsvlees geserveerd. Een heerlijke groene aspergesoep, gevolgd door lamskoteletjes en advocaat mousse om het diner af te sluiten om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn zoveel opties, waarvan witte asperges met krieltjes, ham en ei misschien nog wel het meest klassiek is. 

Iets lekkers bij de koffie in Paasstijl is meer dan alleen chocolade eitjes. Denk eens aan zelfgemaakt advocaatje met slagroom, een paaskrans met aardbeienmousse of een bokkenpootjestaart

Waarom eten we eieren tijdens Pasen?

Wat je ook kiest om te maken tijdens Pasen; een ei hoort erbij. 

Een ei staat symbool voor een nieuw leven, dit hangt dan weer samen met de lente en Pasen. Daarnaast was het vroeger zo dat er geen lampen werden gebruikt in kippenhokken, hierdoor lag de leg van eieren bijna helemaal stil in donkere wintermaanden. Terwijl de dagen weer langer werden, kwam de leg weer op gang. 

Tijdens de vastenperiode werden er geen eieren en vlees gegeten, hierdoor bleven de eieren die door de kippen werden gelegd over. Dit overschot aan eieren mocht tijdens Pasen weer worden gegeten.

Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere paaskuikens van gevulde eieren ? Deze schattige paaskuikens van gevulde eieren staan ontzettend leuk tijdens de paasbrunch. Weer eens een andere manier om eieren te serveren tijdens Pasen.

Ingrediënten


  • 10 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zwarte olijf
  • stukje wortel

Bereiding

(11)
1
Leg de eieren in een kleine pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren 7 minuten vanaf het punt dat het water kookt.
2
Snijd ondertussen driehoekjes van wortel voor de snaveltjes en kleine stukjes van de olijf voor de ogen en leg opzij.
3
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
4
Snijd een hoedje van de kant waar de eidooier zich bevindt. Haal de eidooier voorzichtig eruit en plaats deze in een middelgrote kom. Herhaal voor de resterende eieren.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.