Thema: kerstrecepten

338 Recepten

Kerstdesserts 2024
Kerstdesserts 2024
80 Recepten

Kerstrecepten voor de tijd van het jaar waar je fijn samen eet en geniet van verschillende soorten lekkernijen. Ben je op zoek naar heerlijke kerstgerechten? Hier vind je meer dan 330+ gratis leuke en lekkere kerstrecepten voor 2024! Neem dan een kijkje in dit overzicht van kerstrecepten en maak er jouw perfecte kerstdiner mee.

Van leuke voorgerechten zoals een bruschetta met ham en kwarteleitjes of imposante hoofdgerechten zoals een hele gebraden kalkoen tot de lekkerste desserts zoals een échte Franse bûche de Noël. Elk recept is makkelijk te volgen door duidelijke uitleg, zodat jouw kerstdiner in 2024 geheel zonder stress zal verlopen!


Frambozen bûche de Noël

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.


Jus maken zonder vlees

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Wil je jus bij de stamppot, maar wil je jus maken zonder vlees? Maak dan deze super makkelijke vegetarische jus, een super smaakvolle variant die prachtig van kleur is.


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Chipolatapudding

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een chipolatapudding is heerlijk zacht en luchtig en extra smaakvol door de bitterkoekjes en kersjes. Een feestelijke pudding in de bekende vorm, ouderwets lekker!


Kalfsrollade met roomsaus

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.


Koolrabi hash browns

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze koolrabi hash browns zijn een heerlijke manier om deze smaakvolle groente te eten. Te maken met weinig ingrediënten en het ideale snelle bijgerecht of lunchgerecht.


Carpaccio salade met truffeldressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een carpaccio salade met truffeldressing is het ideale voorgerecht. Vol van smaak, heerlijk licht en extra lekker met hazelnoten en Parmezaanse kaas.


Serradura - zaagselpudding

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.


Vijgenijs

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Met maar 3 ingrediënten maak je het allerlekkerste vijgenijs heel gemakkelijk zelf. Een fluweelzacht ijs met gekarameliseerde vijgen en gecondenseerde melk.


Vijgen uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een snel en makkelijk hapje, ideaal voor de herfst met twee herfst toppers: vijgen en walnoten. Deze vijgen uit de oven met honing en geitenkaas zullen een hit zijn tijdens een borrel of feestje.


Venkelpuree uit de oven

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze venkelpuree uit de oven is een heerlijk fris bijgerecht, ideaal bij vis of vlees en extra lekker met een krokant laagje. Een aardappelpuree met een volle smaak.


Irish coffee

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een Irish coffee is de bekendste koffie met drank en is de perfecte afsluiter van een etentje. Irish coffee maken kun je makkelijk thuis met weinig ingrediënten.


Zeekraal salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een zeekraal salade is snel klaar en is een heerlijk voorgerechtje of lunch salade. De zilte zeekraal combineert perfect met zoete tomaatjes, knoflook en knapperige croutons.


Mango tiramisu

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.


Mascarpone toetje met aardbeien

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Dit mascarpone toetje met aardbeien is een echt zomertoetje. Heerlijk met frambozen en eventueel kersen, niet alleen mooi maar ook nog eens makkelijk om te maken.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere hele gebraden eend ? Een hele gebraden eend is hét pronkstuk op de kersttafel. Met dit recept kan het niet mis gaan voor een perfect gegaarde eend. Met een vulling van groenten.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen

Hele gebraden eend

Ingrediënten


  • 1 hele eend van ongeveer 2.5 kg
  • 3 kleine uien
  • 2 kleine rode uien
  • 8 knoflooktenen
  • 2 wortels
  • 2 bleekselderij stengels
  • paar takjes verse tijm + meer ter garnering
  • 1 eetlepel gerookte paprika poeder
  • 1.5e theelepel zout
  • peper naar smaak
  • 1 sinaasappel ter garnering

Bereiding

(56)
1
Schil de wortels met de dunschiller en was de wortels en bleekselderij stengels en snijd deze in kleine stukjes. Maak de stukjes niet te groot, dat maakt het lastiger om de eend ermee te vullen en het zal niet tegelijk met de eend gaar zijn.
2
Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze grof. Meng het gerookte paprika poeder met zout en peper in de kleine kom.
3
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
4
Dep de eend goed droog met keukenpapier en verdeel het kruidenmengsel aan de binnen- en buitenkant van de eend.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.