Thema: barbecue recepten

88 Recepten

Is het tijd om de barbecue weer aan te maken? Hier vind je een overzicht met verschillende heerlijke barbecuerecepten met vlees, groente, vis en vegetarisch.


Rode bietensalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze super makkelijke rode bietensalade is gemaakt met maar een paar ingrediënten en is het perfecte bijgerecht.


Gemarineerde courgette van de barbecue

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze gemarineerde courgette van de barbecue heeft een heerlijke extra toevoeging van feta en nootjes om het nóg lekkerder te maken!


Groenten spiesjes met feta en rozemarijn van de bbq

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze groenten spiesjes met feta en rozemarijn zijn een simpel bijgerecht van de barbecue. Ze zijn snel klaar en zijn makkelijk te maken.


Huzarensalade

Kooktijd 5 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een heerlijk frisse huzarensalade met rundvlees, aardappel en groenten. Deze salade is het lekkerste als deze een nacht kan intrekken.


Pepersteak salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze pepersteak salade is zomers met vrolijke kleuren van de krokante groenten. Een simpele salade met een heerlijke steak met peper van de barbecue.


Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.


Honing-mosterd kalkoen spiesen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Smaakvolle honing-mosterd kalkoen spiezen, te maken in de grill pan of op de barbecue. Simpel en makkelijk!


Maïs salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze knapperige maïs salade is gemaakt met verschillende soorten groenten en een simpele dressing. Heerlijk als bijgerecht of als lunch.


BBQ varkensvlees en perzik spiesen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Maak eens deze bbq varkensvlees en perzik spiesen, gegarandeerd een succes. De combinatie van gemarineerd varkensvlees, salie en zoete perzik is heerlijk.


Geroosterde rode bieten

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zoiets simpels, dat zo ontzettend lekker kan zijn! Geroosterde rode bieten uit de oven of van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht of in de salade.


Aardappelsalade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijk aardappelsalade recept, gemaakt met o.a. kwark en mayonaise. Een simpel bijgerecht voor bij de barbecue of lunch.


Makkelijke barbecuesaus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Deze makkelijke barbecuesaus is binnen 5 minuten klaar. Een heerlijke toevoeging aan je hamburger of quesadilla. Met maar 5 ingrediënten.


Zalm spiesen van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.


Kipspiesjes met kurkuma

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kipspiesjes met kurkuma zijn dé perfecte spiesen tijdens de volgende barbecue! Heerlijk kruidig, een beetje pit, hartig en mals. Precies goed dus!


Klassieke coleslaw

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere rundvleessalade ? Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.

Categorie Salades Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen

Rundvleessalade

Ingrediënten


  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 1 kg runder stoofvlees
  • 300 gram erwtjes
  • 4 wortelen
  • 1 potje zilveruien (300 gram)
  • 1 potje zoetzure augurken (300 gram)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 pot mayonaise (470 gram)
  • zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding

(14)
1
Vul een grote pan met water en leg hier het stoofvlees in, je hoeft dit niet per se eerst in stukken te snijden.
2
Laat het stoofvlees zachtjes sudderen tot het mals is en makkelijk uit elkaar te trekken is. Dit zal afhankelijk van de grootte van het vlees ongeveer 3 uur duren.Zelf rundvleessalade maken
3
Terwijl het vlees staat te sudderen kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden.
4
Pel de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de augurken en zilveruien ook fijn en zet opzij. Zodra het vlees bijna gaar is kun je de aardappelen alvast schillen en in grove stukken snijden.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.