Thema: vlees recepten

411 Recepten

Wil je een gerecht met vlees maken? Hier vind je veel lekkere vlees recepten. Bak, braad, stoom, kook of frituur je volgende stukje vlees met deze leuke en lekkere recepten. Van een gehaktbal, mooi stukje biefstuk, draadjesvlees tot hoe je zelf een hele eend kunt bereiden. 


Saltimbocca alla romana

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Saltimbocca alla romana is een simpel Italiaans gerecht van kalfsvlees, ham en salie. Een heerlijk stukje vlees in een makkelijke saus van witte wijn en boter die smelt op je tong.


Spareribs uit de oven

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.


Porchetta

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Porchetta is een heerlijke rollade van buikspek, een Italiaanse klassieker met mals varkensvlees en een krokante zwoerd (crackling). Een heerlijk pronkstuk tijdens het diner of de feestdagen.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Fricandeau

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.


Traybake met gnocchi en chipolata

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een traybake met gnocchi en chipolata staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Een bakplaat vol met groenten, pasta en verse rozemarijn.


Spaghettipompoen bolognese

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een spaghettipompoen heeft een zachte en volle smaak, een heerlijk alternatief voor pasta. Deze spaghettipompoen bolognese is makkelijk en extra lekker door de extra groenten.


Kippendijen met champignonroomsaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.


Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!


Güveç - Turkse stoofpot

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Güveç is een heerlijke Turkse stoofpot met o.a. aubergine, paprika en aardappelen. Een makkelijke stoofpot bomvol smaak en het lekkerste met Turkse rijst, yoghurt en sumak.


Gevulde koolrolletjes

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze gevulde koolrolletjes met kruidig gehakt en een tomatensaus bomvol smaak zijn een heerlijk bijgerecht. Extra lekker met bijvoorbeeld brood, rijst of pasta.


Borlottibonen (kievitsbonen) in tomatensaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een makkelijk gerecht met een Italiaanse twist, deze borlottibonen in tomatensaus zijn makkelijk te maken en ontzettend voedzaam. Deze bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd.


Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is.


Runderrollade uit de oven

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Met deze tips krijg je een mals stuk vlees, want een runderrollade braden is ontzettend makkelijk. Een runderrollade uit de oven is een feestelijk stuk vlees dat zowel warm als koud lekker is.


Lemper met gehakt

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Lemper met gehakt is een variatie op de bekende lemper ajam, lekkere kleefrijst rolletjes met o.a. kokosroom en net zo kruidig en smaakvol.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere beef wellington ? Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 427 calorieën p.p.

Beef Wellington

Ingrediënten


  • 600 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas of lende)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Een paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer 6 plakjes Serrano ham
  • Grote plak bladerdeeg
  • Bloem
  • 2 eidooiers + eetlepel water

Bereiding

(11)
1
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.
2
Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
3
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.
4
Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.