Thema: vlees recepten

411 Recepten

Wil je een gerecht met vlees maken? Hier vind je veel lekkere vlees recepten. Bak, braad, stoom, kook of frituur je volgende stukje vlees met deze leuke en lekkere recepten. Van een gehaktbal, mooi stukje biefstuk, draadjesvlees tot hoe je zelf een hele eend kunt bereiden. 


Traybake met pompoen en merguez worstjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een traybake met pompoen en merguez worstjes is een plaat vol groenten, feta en vlees voor een complete maaltijd. Een makkelijk recept met veel smaak en heerlijke knapperige pompoenpitten.


Varkenshaas met tijm en citroen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.


Cobb salad

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een klassieke Cobb salad is te maken in veel variaties en verschillende soorten dressings. De cobb salad is o.a. bekend van Jennifer Aniston (Friends) en dat snappen we: hij is héérlijk!


Keftedes - Griekse gehaktballetjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Keftedes zijn Griekse gehaktballetjes met oregano, munt, peterselie, knoflook en meer. Verrassend lekkere gehaktballetjes die vaak geserveerd worden met tzatziki.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Summer rolls met eend

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze summer rolls met eend en knapperige groenten zijn een gezonde snack tijdens warme dagen. Makkelijk om te maken en extra lekker met een Koreaanse dipsaus, ofwel ssamjang.


Steak frites

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.


Adana kebab

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Turkse adana kebab zijn heerlijke spiesen gemaakt van gehakt en kruiden, deze lamsspiesen worden in elke streek net iets anders gemaakt. Extra lekker met een salade, knoflooksaus en platbrood.


Gerookte eendenborst salade met perzik

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze gerookte eendenborst salade met perzik is een makkelijke zomerse salade. Extra lekker met gegrilde perzik, hazelnoten en een simpele dressing.


Captain's dinner met kapucijners

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Dit Captain's dinner met kapucijners is ouderwets lekker, vroeger was dit de maaltijd voor de kapitein aan boord van de VOC schepen. Dit gerecht is ook wel bekend als raasdonders of Zeeuwse rijsttafel.


Bonenstoof met chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bonenstoof met chorizo is extra lekker met witte bonen, tomaat, courgette en tijm. Een stoofpot boordevol smaak met een milde of pittige chorizo.


Broodje kroket

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een broodje kroket wordt nog lekkerder met een simpel sausje, zelfgemaakte witte puntjes en kroketten. Zo kun je zelfs buiten Nederland genieten van een broodje kroket.


Hele kip uit de oven met knoflookboter

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze hele kip uit de oven met knoflookboter is ideaal tijdens een etentje. Met deze tips krijg je perfect malse kip, te maken met kant-en-klaar knoflookboter of maak deze zelf.


Zelf burgers gevuld met kaas maken

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Zelf burgers gevuld met kaas maken is niet alleen leuk, maar ook nog eens mega smaakvol. Heerlijke gesmolten kaas bij elke hap is een waar feestje en extra lekker met champignons.


Chili con carne met bruine bonen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een heerlijke chili con carne met bruine bonen is een Nederlandse twist op de bekende chili con carne. Een kruidig en smaakvol gerecht, perfect voor doordeweeks.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere beef wellington ? Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 427 calorieën p.p.

Beef Wellington

Ingrediënten


  • 600 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas of lende)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Een paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer 6 plakjes Serrano ham
  • Grote plak bladerdeeg
  • Bloem
  • 2 eidooiers + eetlepel water

Bereiding

(11)
1
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.
2
Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
3
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.
4
Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.