Thema: vegan recepten

169 Recepten

Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.


Zelf cranberrysaus maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een heerlijke cranberrysaus is een tikkeltje zuur en zoet tegelijk. Door de mooie rode kleur een feestelijke saus voor de feestdagen zoals tijdens Kerst.


Ingemaakte bonen in tomatensaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.


Pompoen courgette soep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Deze pompoen courgette soep is makkelijk te maken. Licht pittig met kerrie, kokos en pinda's voor een iets zoutige en hartige soep.


Licht pittige courgette met sesam uit de wok

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze licht pittige courgette met sesam uit de wok is een makkelijk bijgerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Heerlijk bij saté en rijst.


Geroosterde miso pompoen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.


Thaise ingelegde radijsjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze Thaise ingelegde radijsjes zijn heerlijk door een salade of noedels. Eens een andere manier om radijsjes in te maken, met sojasaus en knoflook.


Pâtisson-kokossoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze pâtisson-kokossoep heeft iets weg van de smaken van een curry. Ook lekker met extra kip, de gebakken kokos geeft deze soep een extra heerlijke smaak.


Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Deze peultjes met knoflook en gember uit de wok staan binnen een kwartier op tafel. De perfecte knapperige groenten als bijgerecht.


Tafelzuur: zoetzure groenten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.


Kruidige gebakken rijst

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Standaard gekookte rijst kan soms een beetje saai zijn. Maak daarom eens deze kruidige gebakken rijst, boordevol smaak en ook nog eens een mooie kleur.


Airfryer samosa's

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze airfryer samosa's zijn heerlijk krokant, zonder ze te frituren. Overheerlijke Indiase snacks, deeg gevuld met een vulling van o.a. aardappel en erwten.


Doperwtensoep met geroosterde paprika

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Doperwtensoep met geroosterde paprika is een heerlijke vegetarische soep die perfect is voor de lente door zijn prachtige groene kleur.


Ratatouille

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat


Zelfgemaakte tahinisaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze zelfgemaakte tahinisaus is gemaakt met knoflook en citroen. Verwar deze saus niet met sesampasta (tahin). Erg makkelijk te maken, heerlijk als dipsaus.


Gebakken tuinbonen met knoflook

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze gebakken tuinbonen met knoflook zijn een makkelijk bijgerecht. Als je gedroogde tuinbonen gebruikt dien je deze wel eerst te wellen in koud water, dus daar heb je even geduld voor nodig.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 220 calorieën p.p.

Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml (plantaardige) naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie

Bereiding

(16)
1
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
2
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Bloemkoolsteak met champignons
4
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.