Thema: vegan recepten

166 Recepten

Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.


Kruidige popcorn maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Zelf kruidige popcorn maken is heel makkelijk en echt de moeite waard. Deze hartige popcorn is Indiaas geïnspireerd, wij zijn er dol op!


Zelf olijven marineren

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heel simpel recept om je eigen olijven te marineren. Veel goedkoper dan gekochte gemarineerde olijven en naar eigen wens op smaak te brengen.


Regenboog springrolls

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze regenboog springrolls, ofwel summer rolls, zijn een heerlijke vegetarische snack of lunch met veel groenten, sesamzaadjes en een lekkere dipsaus.


Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (67)

Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel!


Avocado toast

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze avocado toast is een open sandwich met de heerlijke zachte smaak van avocado en het frisse en licht pittige van radijs en rucola.


Gewokte bleekselderij met knoflook

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Deze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken!


Aardappel goulash

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.


Pindasoep met noedels en paksoi

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een snelle en makkelijke pindasoep met noedels en paksoi, ideaal voor de lunch. Klaar in ongeveer 15 minuten.


Paksoi uit de wok

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit heerlijk simpel gerecht voor paksoi uit de wok heb je in minder dan 15 minuten op tafel staan. Knapperig paksoi in een heerlijke snelle en makkelijke saus.


Tomatensoep uit de slowcooker

Kooktijd 8 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (118)

Zelfgemaakte tomatensoep uit de slowcooker zit boordevol smaak. Gebruik verse tomaten die vol van smaak zijn voor het beste resultaat.


Geroosterde Roseval aardappelen met knoflook

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Aardappelen uit de oven zijn altijd een goed idee voor een makkelijk bijgerecht. Probeer eens deze geroosterde Roseval aardappelen met knoflook, met een prachtige kleur én super lekker!


Geroosterde broccoli met miso

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Geroosterde broccoli met miso is een makkelijk bijgerecht met weinig ingrediënten. Heerlijke beetgare broccoli met een sausje uit oven de oven, yum!


Witlofsalade met granaatappel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een simpele en smaakvolle witlofsalade met granaatappel is heerlijk als lunch of bijgerecht. De nootjes maken deze salade extra hartig en zoutig.


Muhammara - walnoot-paprika dip

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Muhammara is een populaire dip uit het Midden Oosten gemaakt van walnoten en geroosterde paprika. Probeer eens iets anders dan hummus met deze lekkernij!


Pompoen curry met spinazie

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze pompoen curry met spinazie is makkelijk te maken zonder curry pasta. Door het gebruik van kokosmelk niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens vegan en lactosevrij.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 220 calorieën p.p.

Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml (plantaardige) naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie

Bereiding

(16)
1
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
2
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Bloemkoolsteak met champignons
4
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.