Thema: vegan recepten

166 Recepten

Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.


Sticky bloemkool met rijst

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze sticky bloemkool met rijst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Heerlijk smaakvolle gemarineerde bloemkool voor een vegetarisch gerecht.


Bloemkool koken: zó doe je dat

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.


Pastinaaksoep met champignons

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.


Surinaams zuurgoed

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Surinaams zuurgoed met komkommer en paprika is ontzettend smaakvol door de toevoeging van kruiden, een super lekker bijgerecht van knapperige groenten.


Vegetarische rendang van jackfruit

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.


Spinaziesalade met walnoten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze spinaziesalade met walnoten is klaar in een handomdraai. Het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten, extra lekker met een simpele zelfgemaakte dressing.


Knolselderij uit de oven

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.


Paksoi met sinaasappel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.


Sajoer tumis boontjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!


Krokante aardappel wedges

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.


Papadum dips

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!


Rode biet tartaar in een glaasje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier.


Limabonen met palmkool en champignons

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Dit limabonen met palmkool en champignons éénpansgerecht zit bomvol groenten, walnoten en de boterzachte bonen maken dit een ideale vegan maaltijd. Een echte herfsttopper.


Zelf chai tea maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf chai tea maken is niet moeilijk, deze masala chai is heerlijk kruidig en vol van smaak. Neem als basis een goede zwarte thee, samen met (haver)melk en specerijen de perfecte thee om bij op te warmen.


Zelf havermelk maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf havermelk maken is makkelijk en je maakt het met maar 2 ingrediënten. Het is ook nog eens super goedkoop, zonde om nog de dure pakken haverdrink in de winkel te kopen!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 220 calorieën p.p.

Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml (plantaardige) naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie

Bereiding

(16)
1
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
2
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Bloemkoolsteak met champignons
4
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.