Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.
Deze sticky bloemkool met rijst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Heerlijk smaakvolle gemarineerde bloemkool voor een vegetarisch gerecht.
Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.
Deze pastinaaksoep met champignons is extra lekker met knoflook en een vleugje hazelnoot. Een vegetarische (en vegan) soep bomvol smaak die zijdezacht is zonder toevoeging van room.
Surinaams zuurgoed met komkommer en paprika is ontzettend smaakvol door de toevoeging van kruiden, een super lekker bijgerecht van knapperige groenten.
De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.
Deze spinaziesalade met walnoten is klaar in een handomdraai. Het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten, extra lekker met een simpele zelfgemaakte dressing.
Een hele knolselderij uit de oven is een prachtig vegetarisch pronkstuk maar deze knolselderij is ook lekker als bijgerecht bij een stukje vlees. Een veelzijdige groente bomvol smaak.
Deze mini paksoi zien er leuk uit en zijn eens wat anders dan paksoi uit de wok, aangezien deze paksoi met sinaasappel in de pan wordt bereid.
De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!
Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.
Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!
Deze rode biet tartaar in een glaasje is een vegetarische amuse bouche, ideaal voor een feestje of als last minute kerst hapje. Weinig ingrediënten en te maken binnen een kwartier.
Dit limabonen met palmkool en champignons éénpansgerecht zit bomvol groenten, walnoten en de boterzachte bonen maken dit een ideale vegan maaltijd. Een echte herfsttopper.
Zelf chai tea maken is niet moeilijk, deze masala chai is heerlijk kruidig en vol van smaak. Neem als basis een goede zwarte thee, samen met (haver)melk en specerijen de perfecte thee om bij op te warmen.
Zelf havermelk maken is makkelijk en je maakt het met maar 2 ingrediënten. Het is ook nog eens super goedkoop, zonde om nog de dure pakken haverdrink in de winkel te kopen!
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.