Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.
Een paksoisoep met paddenstoelen is een heerlijke soep met verse ingrediënten. Een lichte soep bomvol knapperige groenten, heerlijk voor de lunch of als voorgerecht aangezien deze soep niet erg vullend is.
Zelf pindakaas maken is ontzettend makkelijk, een heerlijke smeuïge pindakaas met maar 3 ingrediënten. Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen, wat wil je nog meer!
Groene asperges van de BBQ zijn een heerlijk en simpel bijgerecht. Gegrilde groene asperges hebben zoveel smaak dat ze niet veel nodig hebben om met weinig moeite ontzettend lekker te worden.
Deze krokante bloemkool nuggets hebben een dikke paneerlaag die super krokant is. Heerlijke bloemkool uit de oven die makkelijk te maken is met kruiden en een romige yoghurt dipsaus.
Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.
Deze sajoer lodeh zit bombol smaak door de zelfgemaakte boemboe, kokosmelk, citroengras en nog veel meer. Het lekkerste met rijst en seroendeng of als onderdeel van een rijsttafel.
Een heerlijke wortel hummus om te dippen, ideaal voor je volgende feestje. Wortel geeft deze hummus naast een prachtige kleur ook een heerlijke licht zoete smaak.
Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.
Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.
Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.
Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.
Aardpeer uit de oven is een makkelijk en gezond bijgerecht welke niet heel bekend is. Een ouderwetse groentesoort met een lichtzoete smaak die iets weg heeft van artisjok.
Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.
Een panzanella salade is een Italiaanse broodsalade gemaakt op de traditionele manier. Een simpele salade met brood, tomaat, komkommer en meer die perfect is voor de lunch.
Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.