Thema: vegan recepten

166 Recepten

Vind hier lekkere en makkelijk te volgen vegan recepten. Van soepen, salades, geroosterde groenten tot snacks. Eet vandaag eens een keer een veganistische lunch of avondeten.


Spaanse bonen met spinazie en tomaat

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.


Sajoer lodeh

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze sajoer lodeh zit bombol smaak door de zelfgemaakte boemboe, kokosmelk, citroengras en nog veel meer. Het lekkerste met rijst en seroendeng of als onderdeel van een rijsttafel.


Wortel hummus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een heerlijke wortel hummus om te dippen, ideaal voor je volgende feestje. Wortel geeft deze hummus naast een prachtige kleur ook een heerlijke licht zoete smaak.


Faux gras (vegan)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.


Pompoen uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.


Spitskool wokken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.


Spaghettipompoen bereiden doe je zo

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.


Aardpeer uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Aardpeer uit de oven is een makkelijk en gezond bijgerecht welke niet heel bekend is. Een ouderwetse groentesoort met een lichtzoete smaak die iets weg heeft van artisjok.


Marokkaanse tomatensalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.


Panzanella

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een panzanella salade is een Italiaanse broodsalade gemaakt op de traditionele manier. Een simpele salade met brood, tomaat, komkommer en meer die perfect is voor de lunch.


Bietenchips maken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.


Kisir - Turkse bulgursalade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Kisir is een Turkse bulgursalade die iets weg heeft van tabouleh, een bekende Libanese salade. Kisir is een frisse koude salade met tomaat, komkommer, citroen en meer.


Tomatentartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.


Zelf pastasaus maken (basisrecept)

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf pastasaus maken van verse tomaten is makkelijk en zit bomvol smaak. Dit basisrecept kun je naar smaak aanpassen met meer of minder kruiden.


Zoetzure komkommer inmaken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zoetzure komkommer inmaken is niet moeilijk en kan al met een paar ingrediënten. Extra lekker met een beetje pit van een rood pepertje, maar dit kun je eventueel ook weglaten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere bloemkoolsteak met champignons ? Een gekruide bloemkoolsteak met champignons is een heerlijke manier om extra groenten te eten. Weer eens iets anders, zó lekker en klaar binnen een half uur!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 220 calorieën p.p.

Bloemkoolsteak met champignons

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels olijfolie + extra
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel gemalen komijnzaad
  • anderhalve theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 125 ml (plantaardige) naturel yoghurt
  • kleine handvol verse peterselie

Bereiding

(16)
1
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd 2 dikke plakken van het midden, zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk heel blijven.
2
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
3
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Bloemkoolsteak met champignons
4
Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng 4 eetlepels olijfolie samen met 1 theelepel kerrie, halve theelepel komijn, halve theelepel knoflookpoeder, een snuf chilipoeder, peper en zout. 

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.