Ohmydish.nl


Cocktail recepten

28 recepten

De lekkerste cocktail recepten vind je hier. Van echte klassiekers tot verrassende nieuwe cocktails. Met deze makkelijk te volgen recepten kun je op een snelle en eenvoudige manier je eigen cocktails maken. Maak eens een keer een lekkere Gin tonic, een mimosa of een spannende Pornstar Martini. Wij geven je de beste cocktailrecepten en handige tips om thuis je eigen cocktails te maken.


Blue lagoon

5 minuten 1 persoon

Een Blue Lagoon is een heerlijke zomerse cocktail gemaakt van wodka, Blue Curaçao en limonade. Super makkelijk te maken en zeer dorstlessend!


Moscow mule

10 minuten 1 persoon (2)

Een Moscow mule is een cocktail gemaakt met wodka, gemberbier en limoen. Heerlijk verfrissend en zeer makkelijk om zelf te maken!


Mimosa cocktail

5 minuten 1 persoon

Een frisse mimosa cocktail is een ideale brunch cocktail, tijdens een bruiloft of andere luxe gelegenheid. Begin de dag met een luxe drankje, eens iets anders dan een glas jus d'orange.


Scroppino

10 minuten 4 personen (25)

Een scroppino is een heerlijke cocktail voor tijdens de feestdagen, in de zomer na een warme dag of gewoon zo maar eens. Heerlijk fris en licht, gemaakt met maar 4 ingrediënten!


Sex on the beach

10 minuten 1 persoon (8)

Met deze sex on the beach cocktail krijg jij het vakantiegevoel terug, maar dan in een glas! Maak zelf het populaire drankje uit Florida met dit simpele recept.


Pornstar martini

10 minuten 2 personen (22)

Een cocktail met een spannende naam. Heerlijk fris en een tikje zoet met passievrucht en vanille.


Espresso martini

15 minuten 2 personen (5)

Een espresso martini is een heerlijk zoete koffie cocktail met o.a. vodka en espresso. Een super lekkere koude koffie, dé after dinner cocktail!


Appel cocktail

10 minuten 2 personen (7)

Deze appel cocktail met kaneel is een tikje zoet dus heeft qua smaak iets weg van een appeltaart. Zowel warm, lauwwarm of koud te serveren.


Makkelijke sangria

15 minuten 4 personen (6)

Een super makkelijke sangria met vers fruit, klaar binnen een kwartier en perfect tijdens een warme dag. Serveer 'm koud!


Mojito

10 minuten 2 personen (3)

Een klassieke mojito op zijn tijd genieten geblazen. Een heerlijke en verfrissende cocktail met limoen, verse munt, witte rum en bruisend water. Perfect voor warme dagen!


Carajillo - koffie cocktail

10 minuten 1 persoon (12)

Heb je al eens van een carajillo gehoord? Een overheerlijke cocktail met licor 43 en koffie. Overheerlijk na het diner, zowel warm als koud te serveren.


Grapefruit Aperol cocktail met limoen

10 minuten 2 personen

Een super frisse grapefruit Aperol cocktail met limoen die klaar is in minder dan 10 minuten. Heerlijk met tonic, of vervang door bruisend water.


Lavendel Kir Royal

15 minuten 2 personen (1)

Deze Franse cocktail is een echte klassieker, maar dan met een twist. Lavendel Kir Royal is heerlijk bruisend, een tikkeltje zoet en toch fris.


Gin tonic met aardbeien en limoen

10 minuten 4 personen (7)

Gin tonic met aardbeien en limoen ziet er heerlijk uit en is zo klaar. Deze klassieker is ontzettend lekker én verfrissend. Heerlijk tijdens warme dagen!


Klassieke caipirinha

10 minuten 2 personen (2)

Deze klassieke caipirinha is een bekende Braziliaanse cocktail. Heerlijk fris door de limoen, een cocktail die snel en makkelijk te maken is.


Wat is een cocktail?

Een cocktail is een drankje dat meestal in een speciaal glas geserveerd wordt. Het bestaat uit minimaal 3 ingrediënten, waarvan er 2 drinkbaar moeten zijn en 1 deel dat alcohol bevat.

Wat is het verschil tussen een cocktail en mocktail?

Een cocktail bevat alcohol, een mocktail niet. De naam mocktail is een Engelse term dat uit 2 woorden samengesteld is. “mock” van “na-apen” en “tail” van “cocktail”. Voeg deze samen en je krijgt “mocktail”. Ofwel een “neppe cocktail”, dus zonder alcohol.

Wat heb je nodig om cocktails te maken?

Het ligt geheel aan het soort cocktail dat je wil maken. Deze attributen of kookgerei worden meestal gebruikt tijdens het bereiden van een lekkere cocktail:

 • Barmaatje (jigger)
 • Blender
 • Cocktailshaker
 • Barlepel (maatlepel)
 • Boston shaker
 • Ijs, ijsemmer en ijstang
 • Barzeef
 • Snijplank + flexibel mes
 • Muddler
 • Drinkglas

Wat is “on the rocks”?

Dit is 1 van de termen die gebruikt worden tijdens het maken of serveren van een cocktail. On the rocks houdt in dat er in je drankje een aantal blokjes ijs gaan zitten. Zo zijn er nog een aantal veel gebruikte termen, zoals:

 • Strainen: Zeven van de ingrediënten zoals het ijs via een zeefje.
 • Dubbel strainen: Ook de stukjes fruit, ijs en kruiden scheiden met een hele fijne zeef
 • Flairbartending: het welbekende jongleren met flessen drank, shaken en glazen achter de bar. Het is een vorm van entertainment en populair geworden in de jaren 90 van de 20e eeuw.
 • Cobblers: dit zijn cocktails met fruit en wijn of likeur, bijvoorbeeld een sangria.

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.