Gerechtsoort: wijn

38 Recepten

 


Bordelaisesaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een bordelaisesaus is een heerlijke fluweelzachte rode wijn saus die niet mag ontbreken tijdens de feestdagen. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.


Draadjesvlees

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Risotto met doperwten

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een vegetarische risotto met doperwten, broccoli en trostomaatjes is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Extra vol van smaak door de kaas en een vleugje pesto.


Zelf Spaanse sangria maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelf Spaanse sangria maken is niet moeilijk, wel nog even geduld tot de smaken goed zijn ingetrokken voor het lekkerste zomerse drankje. Waan je op een Spaans terrasje met deze sangria.


Bonenstoof met chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bonenstoof met chorizo is extra lekker met witte bonen, tomaat, courgette en tijm. Een stoofpot boordevol smaak met een milde of pittige chorizo.


Kippendijen met champignonroomsaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.


Zelf wijnzuurkool maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf wijnzuurkool maken is niet moeilijk, je doet dit het beste met een keramische zuurkoolpot. Deze gefermenteerde kool kun je tot wel een jaar bewaren.


Italiaans stoofvlees

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Gegratineerde oesters

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Niet iedereen is even dol op rauwe oesters, gaar ze daarom eens in de oven. Deze gegratineerde oesters met o.a. sjalot en witte wijn zijn het perfecte feestelijke voorgerecht of hapje.


Hazenpeper

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Gestoofde sukadelappen

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (96)

Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.


Citroen risotto met kip

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze citroen risotto met kip is extra lekker met artisjok en kaas. Een tikkeltje fris en hartig tegelijk, perfect voor de zomer!


Ossobuco

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.


Kip met misosaus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze kip met misosaus uit de oven is makkelijk om te maken. Een heerlijke hartige saus met super malse kippenbouten.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.