Pulpo a la gallega is een typische Spaanse tapa van octopus, deze klassieker uit Galicië wordt gemaakt van aardappel, inktvis en kruiden. Je kunt de aardappelen ook eventueel weglaten.
Deze Italiaanse focaccia met ansjovis is een heerlijk luchtig brood met een knapperige buitenkant. Vol van smaak, makkelijk om te maken en heerlijk bij soep of een salade.
Een broodje spekbokking is een heerlijk luxe broodje gerookte haring. Deze haring is koud gerookt, hierdoor heeft de haring een subtiele gerookte smaak, waardoor dit niet zal overheersen.
Dit snelle borrelhapje maak je makkelijk zelf, want deze wraprolletjes met zalm zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor je volgende feestje of borrel.
Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.
Fish and chips is een Britse klassieker en te zien in elke Britse film of serie: fish and chips gewikkeld in een krant bij een heuse fish and chips shop. De mushy peas en tartaarsaus zijn hierbij onmisbaar.
Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.
Deze groene asperge taartjes met zalm zijn een heerlijk en makkelijk lunch gerecht. Met gegrilde groene asperges, citroen en gerookte zalm.
Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta!
Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.
Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.
Klassieke gravad lax maken is heel makkelijk, je moet wel even geduld hebben voor deze gemarineerde zalm. Een heerlijk en feestelijk gravad lax voorgerecht, met o.a. dille en citroen.
Maak een heerlijk Surinaams broodje bakkeljauw gemaakt van gedroogde en gezouten kabeljauw. Geserveerd op een broodje met sambal, zuur en roomboter.
Een poké bowl met tonijn in een heerlijke limoenmarinade staat binnen een half uur op tafel. Een vrolijke kom vol rijst, knapperige groenten en verse tonijn.
Een klassieke caesar salade komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft weinig ingrediënten. Maak eens een caesar salade met kip en gekookte eieren, een heerlijke maaltijdsalade.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.