Gerechtsoort: oven

354 Recepten

 


Stoofpotje in bladerdeeg

Kooktijd 5 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!


Kersenvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Hét recept voor de enige echte Limburgse vlaai, al generaties lang in mijn familie. Kersenvlaai is een heerlijke klassieke vlaai uit Limburg.


Chocolade madeleines

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 24 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Chocolade madeleines zijn nóg veel lekkerder dan de klassieke, en die zijn al hemels. Een zacht mini cakeje, gedipt in chocolade. En klaar binnen 30 minuten


Pitabroodjes met gehakt en aubergine

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Probeer eens iets anders als avondeten met deze pitabroodjes met gehakt en aubergine. Met een heerlijk simpele knoflooksaus en verse basilicum.


Abrikozenvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Één van de meest bekende Limburgse vlaaien: abrikozenvlaai. Mét het authentieke raster, gemaakt van hetzelfde gistdeeg als de bodem naar recept van mijn oma


Rijstevlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (121)

Recepten voor Limburgse vlaaien zijn al generaties in mijn familie. Onder andere deze geweldige Limburgse rijstevlaai. Toch wel één van mijn favorieten.


Turkse pide

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.


Karnemelk citroen taart

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.


Vanille gebak met Roemeense kaas

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Dit overheerlijke en krokante vanille gebak met Roemeense kaas is een traditioneel Roemeense lekkernij. Je kunt het ook makkelijk maken met ricotta.


Pompoen en venkel plaattaart

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze pompoen en venkel plaattaart heeft dé heerlijkste combinaties ooit, mét kaki! Makkelijk te maken en heerlijk als lunch of voorgerecht.


Bokkenpootjes

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Dit Nederlandse koekje is bij velen favoriet, zelfgemaakt zelfs nóg lekkerder! Amandel, chocolade, botercrème en knapperig, wat wil je nog meer?


Mini lopende dulce de leche taartjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zeer makkelijke mini lopende dulce de leche taartjes. Een snelle taart versie voor een last-minute afsluiter van het kerstdiner. Nóg zachter dan karamel!


Vanille en dulce de leche taart

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een overheerlijke vanille en dulce de leche taart is nóg beter dan een taart met karamel. Versier met suikersterretjes voor een feestelijke sfeer.


Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.


Vitello tonnato

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.