Deze feestelijke hapjes zijn gemaakt met weinig ingrediënten. De gerookte eendenborst in combinatie met rode ui en frisse sinaasappel in deze blini's met eend zijn perfect.
Volgens oude traditie worden er tijdens oud en nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.
Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.
Zelf Turks brood maken is helemaal niet moeilijk, dit luchtige brood heeft weinig ingrediënten en is ontzettend zacht van smaak.
Een gladde en smeuïge aardappelpuree met bieslook is een heerlijk bijgerecht. Simpel en toch extra lekker door de verse bieslook.
Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.
Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!
Een bagel met spek en ei is een simpel en toch luxe ontbijt of lunch broodje. Makkelijk te maken met extra krokant spek uit de oven.
Een ontzettend smaakvolle courgette lasagne met de lekkerste béchamelsaus, tomatensaus en lasagnevellen van gegrilde courgette.
Een romige en frisse sinaasappel pudding die te maken is met sinaasappels of met sap uit een pak. Heerlijk vol van smaak en perfect voor de zomer.
Deze rode zuurkoolstamppot kan het hele jaar gegeten worden door de frisse en knapperige zuurkool en appel. Extra lekker met een vleugje mosterd.
Dit lavendel-honingijs is zacht van smaak door het gebruik van honing i.p.v. suiker. Een heerlijk romig ijs met een vleugje lavendel en optioneel citroen.
Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.
Een romige ananas pudding met een prachtige gele kleur zonder toevoegingen. Een echte lente pudding, het lekkerste met een rijpe zoete ananas.
Deze snelle mac and cheese aten wij vroeger vaker want mijn moeder maakte dit regelmatig. Soms met extra hamblokjes, maar meestal zonder.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.