Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Een gehaktrol is makkelijk om te maken en zit boordevol smaak. Met een krokante buitenkant van gerookt spek en een kruidige binnenkant.
Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.
Deze krokante kaaskoekjes met tijm zijn makkelijk te maken en ze zijn heerlijk tijdens een feestje. Ook een aanrader als onderdeel van een borrelplank.
Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudejaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.
Deze rode biet en feta spiesjes zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaak met heerlijke kruiden en een verrassend ingrediënt.
Een feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken!
Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.
Een hete bliksem ovenschotel met zuurkool is een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Salie maakt deze ovenschotel extra lekker.
Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag
Oud brood weggooien is zonde, zeker als je er nog een heerlijke broodpudding met banaan voor je ontbijt of toetje van kunt maken!
Deze varkensrollade met stroopsaus is super mals en heerlijk zacht, kruidig en licht zoet. Een makkelijk pronkstuk tijdens de feestdagen.
Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.
Deze kersen sabayon, oftewel luchtige zoete saus, kun je gebruiken bij veel soorten dessert. Heerlijk bij chocoladecake, maar ook bij veel soorten ijs.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.