Deze caprese spiesjes zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk en super makkelijk om te maken. Een klassieker op een spiesje!
Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.
Poireaux vinaigrette, ofwel prei met een dressing is een Franse klassieker. Overheerlijk als voorgerecht of lunch met wat brood, of als bijgerecht.
Een Griekse witte koolsalade zoals je deze kent van de saladebar bij de Griek. Een zure en een beetje zoete salade, geserveerd met zwarte olijven.
Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.
Een zelfgemaakte amandelstaaf is makkelijk te maken met een paar ingrediënten. De ideale last-minute snack voor Sinterklaas.
Een klassieker die echt bij Sinterklaas hoort is toch zeker wel gevulde speculaas. Speculaas met een heerlijke vulling van amandelspijs.
Zelf amandelspijs maken is makkelijk, snel en ontzettend lekker. Dit basisrecept kan gebruikt worden in allerlei koeken, taart en andere baksels.
Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.
Ouderwets snoepgoed dat volgens velen niet mag ontbreken tijdens Sinterklaas. Deze lekkernij is heel zoet en daarom vooral voor echte zoetekauwen!
Een kip alfredo pizza is een pizza met witte saus ipv een saus op basis van tomaat. Heerlijk met artisjok, spekjes en 2 soorten kaas.
Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.
Pruimenvlaai is een klassieker in Limburg, naar recept dat al generaties in mijn familie is. Je kunt hier verschillende rassen pruim voor gebruiken.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.