Gerechtsoort: kerst

161 Recepten

 


Groene pepersaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.


Amuse van coquille met vanille

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Gebakken spruitjes met granaatappel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.


Blauwe bessentaart

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een frisse blauwe bessentaart met yoghurt, vanille en meer. Een heerlijke taart voor de feestdagen, of zonder de sterren voor elke andere gelegenheid.


Blini's met gerookte zalm

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze blini's met gerookte zalm zijn makkelijk te maken. Een feestelijk hapje tijdens de feestdagen of een feestje. Extra lekker met zelfgemaakte luchtige blini's.


Vissoufflé

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.


Gegratineerde champignons

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (62)

Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.


Chocolade kerstkoekjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze chocolade koekjes zijn extra lekker met een laag chocolade en spikkels. Zonder zijn ze ook een aanrader en niet alleen lekker tijdens kerst.


Hele kalkoen bereiden in de oven

Kooktijd 4 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Een hele kalkoen bereiden in de oven vult je huis enkele uren met een heerlijke geur. Deze kalkoen met een geweldige kruidenboter is het perfecte pronkstuk tijdens de feestdagen!


Geroosterde pastinaak met honing

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Een makkelijk en heerlijk bijgerecht voor de feestdagen met 'vergeten groenten'. Deze geroosterde pastinaak met honing uit de oven is een tikje zoet en extra lekker met tijm en walnoten.


Appel cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze appel cocktail met kaneel is een tikje zoet dus heeft qua smaak iets weg van een appeltaart. Zowel warm, lauwwarm of koud te serveren.


Affogato met chocoladesaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.


Walnotenlikeur zelf maken

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (201)

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Mini tiramisu met vijgen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Mini tiramisu met vijgen is een makkelijk en super leuk éénpersoons dessert. Heerlijk met verse vijgen, lange vingers en mascarpone.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.