Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.
Deze balsamico uitjes zijn heerlijk als hapje en ideaal in combinatie met bijvoorbeeld (vegan) paté. Zachte kleine uien in een heerlijke balsamico siroop maak je met weinig ingrediënten.
Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.
Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.
Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.
Deze Zweese saffraanbroodjes ken je misschien wel onder de namen lussebullar of lussekatter. Een zoet broodje met de smaak en kleur van saffraan, een echte aanrader.
Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.
Met een feestelijke Engelse trifle maak je indruk tijdens de feestdagen. Met heerlijke custard, frambozen, slagroom en meer is dit de perfecte kerst trifle die je vooraf kunt maken.
Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Een kerststol is bij velen favoriet, een heerlijk kerstbrood met rozijnen, marsepein of amandelspijs en een heerlijke laag poedersuiker. Maak je kerstontbijt of kerstbrunch compleet met de lekkerste stol.
Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.
Zelf witte chocolade likeur maken is ontzettend makkelijk. Een zijdezachte likeur met de perfecte dikte en een prachtige kleur. Super leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.
Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.
Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.
Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.