Clafoutis is een klassiek Frans kersengebak, het lekkerste als deze nog een beetje warm is. Maar afgekoeld ook nog steeds érg lekker.
Deze lavendel honing cheesecake kan op verschillende manieren aan zijn lavendelsmaakje komen. Gemalen lavendel, extract, net wat je hebt. Klaar in een uur.
Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol
Een citroen kwarktaart met meringues is heerlijk luchtig, fris en licht van smaak. Te maken zonder oven en weinig werk. Daarna wel nog even geduld!
Madeleines, oftewel een klassiek Frans klein cakeje. Heb jij ze al eens gegeten? Probeer ze ook met in andere smaken, zoals deze appel en kaneel madeleines.
Het brosse sloffendeeg gevuld met een heerlijke romige advocaat mousse is overheerlijk. Deze aardbeien-advocaat slof is makkelijk te maken.
Een ouderwetse rabarber schuim vlaai, maar dan met speltbloem en kokosbloesemsuiker en daarom (best) 'gezond'. Gemaakt met een typische gist vlaaienbodem.
Deze abrikozen-ananas galette is makkelijk te maken zonder bakvorm. De combinatie van fruit en een snufje kaneel had je niet verwacht, toch? Zó lekker!
Amandel cruffins, oftewel een combinatie van croissants en muffins. Krokant door het amandelschaafsel en de vele laagjes en fris door de citroen.
Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.
Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.
Deze espresso brownies met witte chocolade zijn heerlijk smeuïg en ook nog eens makkelijk te maken. Het hele huis zal gevuld worden met de geur van koffie!
Een zachte advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in combinatie met roomkaas en chocolade vooral érg lekker.
Deze rabarber-frambozentaart is heerlijk fris, met een luchtige cake en een romige laag van rabarbercompote met vanille. Hier pak je vlug nog een stuk van..
Turkse appelkoekjes, had jij er al eens van gehoord? Mooi zijn ze hè? Niet te vergeten ook nog eens ontzettend lekker. Met een fantastisch zelfgemaakt deeg.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.