Gerechtsoort: groenten

783 Recepten

 


Pepersteak salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze pepersteak salade is zomers met vrolijke kleuren van de krokante groenten. Een simpele salade met een heerlijke steak met peper van de barbecue.


Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.


Vegetarische linzenburgers

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze vegetarische linzenburgers zijn vol van smaak door de kruiden en extra makkelijk en lekker omdat ze in de oven gebakken worden.


Wrap met eend

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een wrap met eend is heerlijk voor de lunch of avondeten. Met krokante maïs, sla, rode uien, een frisse knoflooksaus en ontzettend malse eendenborst.


Witlof met rauwe ham uit de oven

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze witlof met rauwe ham uit de oven is gevuld met gehakt en is makkelijk te maken. Extra lekker met krokante ham en een zachte aardappelpuree.


Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze papadums met geroosterde groenten en tahinisaus zijn ontzettend lekker door de krokante papadums en ze zijn zelfs vega(n).


Gebakken artisjok met rauwe ham

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze gebakken artisjok met rauwe ham is ontzettend romig en vol van smaak. Gebruik brood om in de saus te dippen tijdens de lunch of als voorgerecht.


Witlofbootjes met tonijn

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Ideaal als voorafje, deze witlofbootjes met tonijn zijn zó klaar! Lekker hapje om te serveren op je volgende feestje!


Geroosterde paprikasoep met bonen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een geroosterde paprikasoep met bonen die vegetarisch en zelfs vegan is. Staat binnen een half uur op tafel, de bonen passen perfect bij de paprika.


Zuurkoolschotel met ananas

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een zuurkoolschotel met ananas is verrassend lekker. De combinatie zuur, zoet en kruiden past perfect bij elkaar. Met een heerlijke krokante laag kaas!


Stoofvlees met appelstroop en champignons

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.


Mini rode kool strudel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze mini rode kool strudel is heerlijk krokant en snel klaar door het gebruik van filodeeg. Je kunt de rode kool zelf maken maar kant-en-klaar kan ook.


Parelcouscous salade met bloemkool

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze parelcouscous salade met bloemkool is fris en hartig tegelijk. Een salade die lekker is als lunch of een vegetarische maaltijd met extra brood.


Viscurry

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze viscurry is ontzettend geurig, kruidig en smaakvol. Makkelijk te maken in minder dan een uur tijd. Met verschillende soorten groenten en witvis.


Lasagne bolognese

Kooktijd 2 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.