Gerechtsoort: grill

33 Recepten

 


Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.


Griekse mixed grill

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.


Torentje van knolselderij en geitenkaas

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken!


Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees is een heerlijk eenpansgerecht met aardappels en groenten, ook lekker als vegetarische maaltijd zonder vlees.


Zalm spiesen van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.


Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.


Sabich - Pitabroodjes met aubergine en ei

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Sabich is een klassieker uit de Israëlische keuken. Een vegetarisch broodje boordevol smaken, groenten en stiekem nóg lekkerder dan de bekende falafel.


Kipspiesjes met kurkuma

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kipspiesjes met kurkuma zijn dé perfecte spiesen tijdens de volgende barbecue! Heerlijk kruidig, een beetje pit, hartig en mals. Precies goed dus!


Hamburger

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een klassieke hamburger is zeer makkelijk te maken. Je kunt de burgers grillen in de pan of gebruik een barbecue voor extra lekkere burgers.


Salade met courgette en garnaaltjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze salade met courgette en garnaaltjes is licht pittig door de rode peper, verfrissend door de sinaasappel en extra lekker door de gember en knoflook. Een heerlijke lichte salade voor een warme dag!


Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing is een heerlijke frisse en vullende salade, ideaal op warme dagen. Deze salade met aardappels, cashewnoten en meer staat binnen een half uur op tafel.


Kipsaté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken!


Aubergine gratin

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.


Crostini met truffelkaas en grapefruit

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Probeer eens een ander soort crostini met een verrassende combinatie van kaas en fruit. Deze crostini met truffelkaas en grapefruit is knapperig en fris.


Kip en courgette spies van de barbecue

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een heerlijke kip en courgette spies van de barbecue is makkelijk te maken. Met een marinade van o.a. citroengras, tijm en paprikapoeder.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.