Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.
Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.
Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.
Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.
Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.
Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling
Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.
Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.
Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.
Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche
Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.
Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.
Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!
Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat
Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze gekonfijte eendenbout is klaar binnen 2,5 uur en wordt bereid in de oven.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.