Gerechtsoort: fermenteren

5 Recepten

 


Zuurkoolquiche met rookworst

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een winterse zuurkoolquiche met rookworst zal je positief verrassen. Een hartige taart met zuurkool bomvol smaak, extra lekker met spekjes en appel.


Zelf wijnzuurkool maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf wijnzuurkool maken is niet moeilijk, je doet dit het beste met een keramische zuurkoolpot. Deze gefermenteerde kool kun je tot wel een jaar bewaren.


Zuurkoolschotel met rookworst

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een heerlijk romige en kruidige zuurkoolschotel met rookworst is een ideale winter maaltijd voor een koude dag. Ook lekker zonder rookworst voor een vegetarische versie!


Gefermenteerde kool en wortel

Kooktijd 8 uur 44 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze gefermenteerde kool en wortel maak je op dezelfde manier als zuurkool, maar lijkt een beetje op atjar. Absoluut de moeite waard om op te wachten!


Zelf zuurkool maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen

Ouderwets recept om je eigen zuurkool te maken in een keramische zuurkoolpot. Fermenteer kool in 6 weken tijd tot heerlijke zuurkool!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.