Bij Sinterklaas horen natuurlijk kruidnoten, ofwel pepernoten. Zelfgemaakt nóg veel lekkerder, en het is nog makkelijk ook. De moeite waard dus!
Je hebt er vast nog nooit van gehoord, een watalappan. Een wata.. wattes? Juist ja, een kardamom-kokos custard uit Sri Lanka. Boordevol herfstige kruiden.
Een super zachte chocolade mousse taart, boordevol chocolade en een zachte cake gemaakt van luchtig biscuitdeeg. Versierd met frambozen of ander fruit.
Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.
Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.
Deze Franse cocktail is een echte klassieker, maar dan met een twist. Lavendel Kir Royal is heerlijk bruisend, een tikkeltje zoet en toch fris.
Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!
Koningsdag komt er weer aan, dus wat is er dan beter dan een zelfgemaakte oranje tompouce. Bladerdeeg, banketbakkersroom en een mooie oranje glazuur.
Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes zien er niet alleen schattig uit, deze luchtige pannenkoekjes zijn ook nog eens super lekker en makkelijk!
Probeer met Pasen eens deze heerlijke Schotse kwarteleitjes. Zo klein en daarom extra lekker, zijn ze niet schattig? Klaar binnen 20 minuten.
Een parfait is 'stilstaand ijs', het is super makkelijk want je maakt het zonder ijsmachine. Deze chocolade parfait met passievrucht is ideaal voor Pasen
Een zachte advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in combinatie met roomkaas en chocolade vooral érg lekker.
Maak zelf een Italiaanse karnemelk panna cotta, heerlijk romig en zó klaar. Serveer met lekkere rode besjes of ander rood fruit.
Ervaar de heerlijke combi van fruit en kaas in deze kaki en geitenkaas amuse. Snel klaar om genoeg tijd over te hebben om van oudejaarsavond te genieten
Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.