Gerechtsoort: fancy

54 Recepten

 


Spekkoek

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!


Ananas soufflé

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!


Citroen macarons

Kooktijd 2 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.


Eggs benedict

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.


Zalmrolletjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze zalmrolletjes met mierikswortel zijn heerlijk als tapas tijdens een feestje, maar je kunt ze ook serveren als onderdeel van een voorgerecht of salade.


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.


Bisque de homard - kreeftensoep

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!


Parelhoen met cranberries en aardappelwafels

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Parelhoen met cranberries en aardappelwafels is hét perfecte kerstgerecht. Alles voorbereiden en terwijl je gasten er zijn makkelijk af te maken, ideaal!


Dorade met verse pasta en zeekraal

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Dorade met verse pasta en zeekraal is een heerlijk warm tussengerecht, maar ook makkelijk in grotere porties als hoofdgerecht. Met boterzachte vis!


Salade met kreeft en groene appel

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een salade met kreeft en groene appel klinkt chic. Het hele jaar door heerlijk als voorgerecht, maar met de kerst extra goed verkrijgbaar bij de supermarkt.


Hele gebraden eend

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (56)

Een hele gebraden eend is hét pronkstuk op de kersttafel. Met dit recept kan het niet mis gaan voor een perfect gegaarde eend. Met een vulling van groenten.


Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?


Polenta met roergebakken snijbiet

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!


Biefstuk en rode bieten chips salade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een salade heeft altijd iets krokants nodig! Probeer deze biefstuk en rode bieten chips salade eens. Geserveerd met een makkelijke balsamico dressing.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.