Gerechtsoort: deeg

167 Recepten

 


Pizza met serranoham en rucola

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze pizza met serranoham en rucola is een pizza waar je vrij weinig tijd en moeite in hoeft te steken. Recept voor 2 personen, klaar in een kwartiertje.


Quattro formaggi pizza

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!


Valentijnskoekjes met chocolade

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Overheerlijke valentijnskoekjes met chocolade, extra lekker door een laagje roomkaas tussen 2 brosse koekjes. Verras je geliefde, gegarandeerd een hit!


Valentijnstaart met rood fruit

Kooktijd 2 uur 5 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Verras je geliefde met deze valentijnstaart met rood fruit. Extra lekker door een laag romige kwark. Ook zonder de hartjes is deze taart overheerlijk!


Brood zonder kneden

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Je eigen brood maken is zóveel lekkerder, en die geur, mmm! Dit brood zonder kneden staat binnen 5 min. al te rijzen, dus het kost vooral wachttijd.


Limburgse kruimelvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (93)

De limburgse kruimelvlaai, een klassieker en favoriet bij velen. Heerlijk ouderwets gistdeeg met een laag custard en een krokante kruimellaag.


Stoofpotje in bladerdeeg

Kooktijd 5 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!


Kersenvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Hét recept voor de enige echte Limburgse vlaai, al generaties lang in mijn familie. Kersenvlaai is een heerlijke klassieke vlaai uit Limburg.


Abrikozenvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Één van de meest bekende Limburgse vlaaien: abrikozenvlaai. Mét het authentieke raster, gemaakt van hetzelfde gistdeeg als de bodem naar recept van mijn oma


Rijstevlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (121)

Recepten voor Limburgse vlaaien zijn al generaties in mijn familie. Onder andere deze geweldige Limburgse rijstevlaai. Toch wel één van mijn favorieten.


Appelkruimelvlaai

Kooktijd 2 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een appelkruimelvlaai, met een makkelijke zelfgemaakte bodem en de kruimels zijn zelfs nóg makkelijker. Je moet er wel wat geduld voor hebben!


Turkse pide

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.


Karnemelk citroen taart

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.


Pizza met verse vijgen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pizza met verse vijgen, blue Stilton en prosciutto is een absolute winnaar. Heerlijk genieten van een zelfgemaakte pizza.


Pompoengnocchi

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.